Nude babes tits boobs

Ska bara se om den här rubriken genererar fler besökare. Med mitt inlägg om resan till Trosa så sköt besöksantalet i höjden. Vad kommer då inte det här att göra när inlägget blir sökbart!

Skitcola


Jag åt lunch på en uteservering idag. Gick in för att hämta en kopp te och när jag kom ut igen så hade en fågel skitit mitt på min halvfulla colaburk. Vanligtvis skulle jag se det som en oturlig men ändock naturlig händelse men jag betalade 20 spänn för den där burken.

Resten av bajset hade stänkt ner i glaset där resten av colan fanns.

Den bästa sämsta filmen

...och jag har den på DVD!

Vi pratar alltså om "Troll 2" som är sämst rankad på både Internet Movie Data Base och på Rotten Tomatoes. Visst är den dåligt gjord men jag tycker själv att den är rejält skön och skulle inte kunna göra mig av med filmen. Troll 2 är mycket bättre än första Troll.

Nu kommer det en dokumentär om Troll 2. Dokumentären heter "The Best Worst Movie" och jag MÅSTE se den.

Best Worst Movie Trailer from Best Worst Movie on Vimeo.

 

Ni kan låna Troll 2 av mig. Garanterad filmupplevelse!


Legenden om Darren ShanÅttonde boken (av tolv) i vampyrserien "Legenden om Darren Shan" kommer på svenska i september. De första sex delarna är mycket bra, speciellt del 4-6. Jag ser fram emot att läsa alla delar på svenska. Jo, jag tror jag väntar på de svenska översättningarna, annars måste jag ju betala för böckerna.

De tolv delarna har olika inriktningar, vardera inriktning behandlas i tre böcker. De tre första inriktningarna kallas "Vampire Blood", "Vampire Rites" och "Vampire War". Sista heter "Vampire Destiny".

Nu har Universal gjort en film på de tre första böckerna.
Trailern verkar okej. Filmen verkar vara mer humoristisk än böckerna är. Det finns roliga inslag i böckerna men det är i stort sett bara situationskomedi. Böcker är renodlade skräckromaner.

Jag sätter dock en varningsflagga för porträtteringen av vampyren Mr Crepsly. Jag har alltid tänkt honom som lång och smal...som en typisk filmvampyr alltså. Men Universal har valt John C. Reilly att spela karaktären vilket är en klar referens att filmen blir mer humoristisk än böckerna är. Jag vill däremot inte säga att det är något dåligt val. Jag kommer ihåg hur irriterad jag blev när Tom Cruise dök upp som Lestat i "En vampyrs bekännelse" men han gjorde rollen fenomenalt bra. Vi får som sagt se i oktober (USA-premiären) hur Reilly klarar sig.

I väntan på nästa vampyrbok av Darren Shan så har jag satt tänderna i hans demonserie. Den är inte ännu översatt till svenska så jag får läsa första delen (Lord Loss) på engelska. Hittills är den spännande. Jag förväntar mig mycket blod och inälvor från demonserien.

Frid pratar i radio

Idag fick jag möjlighet att återigen prata i P4 Upplands morgonprogram. I deras barnradio rekommenderade jag bra barn- och ungdomsböcker.

Lyssna via denna länk.

Bill Murray

Jag har bara sett 28 filmer av Bill Murray men tänker ändå dumpa några snabba kommentarer om en riktigt bra komiker. Murray är inte alltid med i bra filmer men hans prestationer är alltid bra.
 
Jag har satt femmor på två filmer. Groundhog Day har jag sett minst tio gånger. Det är helt klart Murrays bästa film. Det är också den sista film som han och Harold Ramis gjorde tillsammans. Tootsie tillhör mina favoriter bland komedier. Det är väldigt konstigt att jag inte har den på DVD, men det ska jag. Murray är inte med så mycket men måste ändå räknas som en av hans filmer. Det är väl också en av få filmer jag gillar där en man klär ut sig i kvinnokläder. Den typen av humor är något jag vanligtvis inte förstår.

 
Det här är två filmer som är extremt underskattade. "Mannen som visste för lite" är en typisk Murray-film där han är på högnivå. Tror aldrig att han varit bättre. "Hur mår Bob?" (How about Bob?") är också en fantastisk rolig film där Murray spelar en snubbe som har extrema tvångstankar. "Baby steps" sitter fortfarande i huvudet.

 
Jag tycker faktiskt att tvåan är mycket bättre än första filmen. När jag såg tvåan för första gången så var Peter McNicol en av mina stora favoriter och det här är hans bästa prestation. Ghostbusters-filmerna är också en möjlighet att få se Rick Moranis i storform. Han har ju lagt av som skådespelare nu, vilket är väldigt synd.

 
Stripes är egentligen inte den bästa filmen. Den är riktigt rolig fram till de ska ut på sitt uppdrag. Men jag har växt upp med filmen. Nostalgikänslan är hög. Tillsammans med Mupparnas version av Dickens "En julsaga" så tillhör Scrooged med Murray den bästa filmadaptionen. Det finns ju tonvis att jämföra med och till jul så kommer det en till med Jim Carrey i huvudrollen.

 
Inte många har sett Murrays version av Hunter S. Thomson i "Where the Buffalo Roam". Ärligt talat är den sämre än "Fear and Loathing in Las Vegas" men jag tycker helt klart att man ska se den också. Till slut så kan man inte undgå att nämna Caddyshack. En klassisk 80-talare med mycket gott i sig. Jag gillar hur Murray till slut exploderar. Chevy och Dangerfield är också helt suveräna i denna film.

 
Rushmore var starten på en annorlunda Murray. En lugnare Murray. Jag gillar inte den typen och jag hatar rentav Rushmore. Satan vad den är dålig. Kanske är det för att jag inte tål Jason Schwartzman och inte förstår mig på Wes Anderson. Tyvärr har Bill Murray fortsatt med den här typen av filmer. I Broken Flowers så funkar han men jag förstår inte varför han blev Oscarnominerad för Lost in Translation. Okej, han är värd en Oscar, men då borde han fått en för "Mannen som visste för lite".

Jag har inte sett "Larger than Life", "Speaking of Sex" eller Wes-filmerna "Life Aquatic" och "Darjeeling Limited" men kommer nog göra det i framtiden. Får förbereda med en sup innan Wes-filmerna.


Filmstatistik juli 09

Antal långfilmer sedda: 38 (inkl 1 omsedd)

Filmer under 40 min: 2 (sammanlagt 12 min)


Nysedd film uppdelat på årtionden:
00: IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

90: I

80: III

70: II

60: I

50: II

40: III

30: II


Nationer: (nysedda)

USA: 27

Sverige: 2

Japan: 2

UK: 1

Samproduktioner: 7


Tre bästa nysedda långfilmer:


4 Death Wish (1974) - Väldigt cool och väldigt 70-tal!

4 The Boy in the Striped Pyjamas (2008) - Bra utförd film, faktiskt bättre än boken. Världens bästa skådis David Thewlis spelar farsan. Det skadar inte! Jag är inte en sådan där som alltid sätter högt betyg för att det är en film om förintelsen men den här var annorlunda.

3 Flightplan (2005) - Intensiv thriller. Precis vad jag behövde vid tillfället.


Tre sämsta nysedda långfilmer:


1 The Mist (2007) - Gud vad jag hatade den här filmen. Den var bra tills de kom in i butiken sen var det bara klyschor rakt igenom. Alla var så jädra dumma. Varför går de ut i dimman när hur många som helst redan har dött? Istället för att släcka lamporna när det kommer stora muterade flygande insekter så tänder man ännu större. De var alla värda att dö en hemsk, hemsk död. Synd att de inte dog snabbare. Hemsk Hemsk Hemsk Hemsk så jädra hemsk.


1 Buck Privates (1941) - Trodde verkligen att den här filmen skulle få sämst betyg denna månad. Det verkar som om Abbot & Costellos draftingfilm plockades ihop rejält snabbt för att få så många som möjligt att anmäla sig till militären. De enda roliga skämt i filmen finns även med i deras förra film "One Night In the Tropics". Vissa ordagrant snodda. The Andrew Sisters gjorde inte filmen bättre.

1 Miami Vice (2006) - Saknar ord. Satte etta på tre filmer denna månad och de förtjänade det verkligen. Så förbannat hemsk film.


Betygsfördelning LÅNGFILMER, nysedda:

5:

4: II

3: IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

2: IIIIIII

1: III


Kommentar: Såg även två säsonger av scifi-serien Kyle XY. Mycket bra serie men tappade lite tempo i mitten av andra säsongen. Om ni ska köpa serien på DVD så kolla noga vad ni köper för utgåva av andra säsongen. På den vanligaste utgåvan är säsongen splittad mitt itu, dvs ni får bara första hälften. Leta rätt på den mer ovanliga (tror den bara finns på region 1) som har hela säsongen. Självklart ett sätt för bolaget att tjäna mer pengar. I dessa fall ser jag det inte som något fel att ladda ner skiten. Bolaget verkar ju ändå inte vilja tro att vi är intresserade.

Köpte 16 filmer och två säsonger tv-serie den här månaden. 969 spänn sammanlagt. Rätt bra pris, eller hur?