Fridenpaden planterar virtuellt

Hej där ute i cyberrymden (wow, kände mig som om jag var en riktig generation X:are som tittar på Wild Palms och läser Coupland.

Har just skaffat en dator och fick Internet igår. Då är det förstås dags för en blogg som jag numera kan uppdatera ofta.

I nya Playboy (April 2006, p.50) säger Keaunu Reeves (nutidens cybersnubbe i filmens värld) att han inte ens äger en dator:
"...devices [which are] meant to save your time and help you communicate actually take away time and give you an excuse not to communicate. People like e-mail because they don't have to answer it. You want to talk to people, but you get less time to do it."

Jag har just tagit steget från att vara en Keanu till en simpel fridenpaden. Nu återstår det att se om mitt sociala kapital minskar eller ökar. Enligt Keanu så kommer det att minska. Man ska alltså tänka på att odla sin sociala trädgård inte bara virtuellt. Jag har redan en trädgård som, efter min standard, frodas. Det växer inte så många plantor men de som finns i rabatten ser ut att må bra. Det jag får tänka på är att ge dem lite vatten och prata med dem. Jag har hört att blommor gillar att lyssna.