Panikbajs!


Det var länge sedan jag köpte en kvällstidning. Den här Aftonbladet hittade jag på ett kebabhak. De har hittat nya djup med "Panikbajs i Robinson". Ett helt uppslag om hur deltagarna fått akut diarré; om hur en deltagare bajsade på sig i brallan och sköljde ur skiten när de under en tävling skulle släpa ner en båt i vattnet. Och vem har benämnt händelsen som "panikbajs"? Är det dagisbarn som skriver artiklarna?

Det är tanken som räknas...Körde hem igår och när jag var på väg in mot stan såg jag att bilisten framför mig hade glömt att stänga tanklocket.

Tankspridd?

Epic SagaSatt ett tag och läste "EPIC SAGA" av Raz. Det är en seriestrip i den klassiska datorspelsandan a la peka och klicka-äventyrsspel, som t ex Simon the Sorcerer.

Tyvärr är den inte så jättelång men jag kan garantera många skratt för oss som spelat liknande spel.

Klicka så att du börjar från ruta ett.

Filmstatistik februari 2009

Antal långfilmer sedda: 20 (inkl 1 omsedda)

Filmer under 40 min: 1 (sammanlagt 3 min, inkl 0 omsedda)


Nysedd film uppdelat på årtionden:
00: IIIIIIIIIIIIIIIII

90:

80: II

70:

60:

50: I


Nationer: (nysedda)

USA: 15

UK: 2

Samproduktioner: 3


Tre bästa nysedda långfilmer:


4 The Curious Case of Benjamin Button (2008) - klart bästa filmen denna månad. Fick en bra bioupplevelse på Heron City där resten av biobesökarna betydde mycket för upplevelsen.


4 Changeling (2008) - Bra standardfilm av Clintan (hans standard är hög).


3 The Reader (2008) - En film som gick upp och ner, men mest upp. Winslet är ALLTID bra.


Tre sämsta nysedda långfilmer:


2 Stardust Memories (1980) - Inte bra alls; den är ungefär som när samhällskritiska hiphopare slår, tjänar pengar och plötsligt bara sjunger om kvinnor och blingbling.


2 Snilleskolan (1985) - larvig med usla skådisprestationer. Ja, även Val Kilmer är usel. Liten 80-talscharm dock.


2 Blonde Ambition (2008) - Har egentligen inte mycket emot den här filmen utöver att den är helt onödig och har fasansfulla skådisar som vaniljen Jessica Simpson, "före dettingen" Penelope Ann Miller och "never has beeningen" Andy Dick. Ett tack till Luke Wilson och Larry Miller som är sköna.


Betygsfördelning LÅNGFILMER, nysedda:

5:

4: III

3: IIIIIII

2: IIIIIIIII

1:


Kommentar: Hade egentligen inget tema på filmtittandet denna månad förutom att jag inför Oscarsgalan försökte se en del nominerade filmer. Har även sett en del animé denna månad i form av tv-serien One Piece.


Fusilly?


Det här upptäckte jag senaste gången jag besökte Coop. Den korrekta är förstås den högra som innehåller spiraler. Tänk om jag missat detta och kommit hem med skruvar. Det går ju knappt att äta!

Frid


Frid i sin ID-tröja. Konstnär: Fröken M, 12 år.

Knasigt!


Dagens Knasen i Eskilstuna-Kuriren.


För det första är det knäppt av E-Kuriren att publicera en sån här strip i mars. Kontrollerar man inte vad som sätts in i tidningen?


För det andra kan jag inte förstå hur en serieskapare kan få betalt för att skriva "god jul" och rita några bilder. Vad är det som är så kul med det? Det visar bara att serieskapare inte har något att säga.


bokfynd i Västerås feb 09


En liten loppisrunda i Västerås resulterade i några godbitar. Högen uppe till vänster är Ehrenmarkböcker. Den översta är till och med en som jag inte hade tidigare. Det fina exemplaret av Nicholson Bakers Vox blir mitt andra exemplar. Sedan hittade jag fyra böcker av P. G. Wodehouse som jag inte hade. Tre svenska 30-talare och den blå engelskspråkiga "Dr Sally" (första utgåva 1932, min är från 1933) som inte finns översatt på svenska. Är mycket nöjd över Wodehouseskörden.

Hittade även en Bergsten som jag halvt om halvt inte hade. Själva formen har jag sedan tidigare men där är hela famijen rödhårig och pappan har skepparkrans istället för mustasch.