Filmstatistik juli 09

Antal långfilmer sedda: 38 (inkl 1 omsedd)

Filmer under 40 min: 2 (sammanlagt 12 min)


Nysedd film uppdelat på årtionden:
00: IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

90: I

80: III

70: II

60: I

50: II

40: III

30: II


Nationer: (nysedda)

USA: 27

Sverige: 2

Japan: 2

UK: 1

Samproduktioner: 7


Tre bästa nysedda långfilmer:


4 Death Wish (1974) - Väldigt cool och väldigt 70-tal!

4 The Boy in the Striped Pyjamas (2008) - Bra utförd film, faktiskt bättre än boken. Världens bästa skådis David Thewlis spelar farsan. Det skadar inte! Jag är inte en sådan där som alltid sätter högt betyg för att det är en film om förintelsen men den här var annorlunda.

3 Flightplan (2005) - Intensiv thriller. Precis vad jag behövde vid tillfället.


Tre sämsta nysedda långfilmer:


1 The Mist (2007) - Gud vad jag hatade den här filmen. Den var bra tills de kom in i butiken sen var det bara klyschor rakt igenom. Alla var så jädra dumma. Varför går de ut i dimman när hur många som helst redan har dött? Istället för att släcka lamporna när det kommer stora muterade flygande insekter så tänder man ännu större. De var alla värda att dö en hemsk, hemsk död. Synd att de inte dog snabbare. Hemsk Hemsk Hemsk Hemsk så jädra hemsk.


1 Buck Privates (1941) - Trodde verkligen att den här filmen skulle få sämst betyg denna månad. Det verkar som om Abbot & Costellos draftingfilm plockades ihop rejält snabbt för att få så många som möjligt att anmäla sig till militären. De enda roliga skämt i filmen finns även med i deras förra film "One Night In the Tropics". Vissa ordagrant snodda. The Andrew Sisters gjorde inte filmen bättre.

1 Miami Vice (2006) - Saknar ord. Satte etta på tre filmer denna månad och de förtjänade det verkligen. Så förbannat hemsk film.


Betygsfördelning LÅNGFILMER, nysedda:

5:

4: II

3: IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

2: IIIIIII

1: III


Kommentar: Såg även två säsonger av scifi-serien Kyle XY. Mycket bra serie men tappade lite tempo i mitten av andra säsongen. Om ni ska köpa serien på DVD så kolla noga vad ni köper för utgåva av andra säsongen. På den vanligaste utgåvan är säsongen splittad mitt itu, dvs ni får bara första hälften. Leta rätt på den mer ovanliga (tror den bara finns på region 1) som har hela säsongen. Självklart ett sätt för bolaget att tjäna mer pengar. I dessa fall ser jag det inte som något fel att ladda ner skiten. Bolaget verkar ju ändå inte vilja tro att vi är intresserade.

Köpte 16 filmer och två säsonger tv-serie den här månaden. 969 spänn sammanlagt. Rätt bra pris, eller hur?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback