G&W: Lifeboat (56/60)


Det har hänt en del i min samling och de flera spel kommer upp inom kort. Lifeboat ingår i multiscreenserien och är ett av tre spel som öppnas från sidan och kallas därför "bok"-spel. Det känns mest som en extravagant version av Parachute, till och med hajen är med. Till skillnad från Parachute där gubbarna hoppar från en helikopter så hoppar gubbar i Lifeboat från ett stort kryssningsfartyg. Det är så stort att man behöver två skärmar!

Egentligen är spelet i sig inte särskilt ovanligt men ändå tog det till på slutet att införskaffa det. Spelmässigt är det ganska svårt för båten tar bara två passagerare och man måste ta sig till en av öarna och låta gubbarna hoppa ur innan man kan låta nya hoppare landa i båten. Det sämsta spelet i bokserien.

OBSERVERA att jag lagt till en siffra i den kompletta samlingen, från 59 till 60. Förklaring kommer snart.

Läslust

Palpatine-Reading


Rocky 10

...är det enda jag har köpt på bokrean, och det idag. Halva reapriset på Åhlens, dvs 39.50 kr.

Jag kände igen mig när Rocky njuter av sin första klunk Cola för dagen och råttjäveln säger: ""Lugna ner dig Steffo! Man vet att nån börjar bli gammal när de blir livsnjutare! Snart sitter du i en träbåt i skärgården och kryddar ditt eget brännvin med anusört."


snö snö

Tänk vad banalt att snacka om vädret. Dagens bästa kommentar:

"Det är inte ovanligt för mars, vi är bara inte vana vid det."
Berndt Möller, jourhavande meteorolog på SMHI, angående det kalla vädret. (EP, 080325, s. 16)

Senaste TROMAfilmen

 
Trailern är ganska dålig.
I klippet nedan får man se alla godbitar.

Boknörden Frid


Leanders antikvariat

Jag diggar Leanders antikvariat i Västerås. Butiken har den rätta känslan. 80 % av böckerna står rätt medan resten ligger i travar på golvet bredvid hyllorna. För en målinriktad person vore Leanders hemskt men jag tycker att det ger känslan av att vara på skattjakt. Första rummet har en trevlig uppbyggnad. När man kommer in i butiken ligger det, på ett större bord, vad man skulle kunna kategorisera som kaffebordsböcker. De lockar men har för mig fel innehåll. De riktiga godbitarna borde kunna hittas ner i källaren där det är ganska svårt att komma fram i gångarna då det ligger många böcker i vägen.

För att hitta något fynd borde man nog ha en dag på sig. Jag stannade i strax under en timme och hittade endast en bok. Filmhyllan var inte så bra och mitt ständigt återkommande sökande av Henry Miller-böcker på engelska (ej översatta på svenska) går jag alltid nit på.

Bredvid Leanders har Myrorna flyttat in. Där hittade jag bland annat ett exemplar av
Peter Süskinds "Duvan", som är kortare i längd än "Parfymen" men minst lika bra. Jag hade den redan men var tvungen att köpa ett ex till. Vissa författares böcker ingår ständigt i min repertoar av presenter. Det var bara att plocka på sig.

Bokrecensioner Påsk

  

Störningar jag hade som barn

F80.8C

F98.5A

bokrecensioner mars

book cover of Dead Brigade (Most Wanted) by James Lovegrove     

Bioinsikter

Jag gillar inte film på bio. Ungefär en gång om året brukar jag gå eftersom jag då har glömt bort hur mycket jag irriterar mig på alla andra idioter i salongen. Nu i helgen såg jag "National Treasure: The Book of Secrets". Killen bakom mig satt och drog in sitt rinnande snor i näsan under första halvan av filmen. Sedan dök förstås de obligatoriska prasselpåsarna upp och den lukt som tillhörde. Ljud och bild i själva filmen var bra med undantag för översättningstexten som inte var i perfekt skärpa.

Jag förstår inte de som anser att film ska ses på bio. Den ultimata filmupplevelsen får man hemma, där man kan skapa sina egna förutsättningar.

Minst ett besök till är planerat i år eftersom jag har gratisbiljett. Indiana Jones lockar. "The Nines" ser inte ut att gå upp i Sverige över huvud taget.

KöttbollarDet syns inte så bra men jag fick här om dagen lära mig att om man äter köttfärssås med couscous så lägger sig couscousen sig runt omkring köttfärsen som om det vore kokos på chokladbollar. Snacka om värdelöst vetande! 

Neil Flynn


Ni har sett honom som "the janitor" i Scrubs. Har ni sett avsnittet där J.D. upptäcker att janitor skådespelar som polis i "Jagad"? Jag har velat se om "Jagad" för att se just den scenen men har nu istället besökt imdb för att kontrollera vad Neil Flynn har varit med i tidigare. Detta hittade jag:

 •  Scrubs.... The Janitor / ... (146 episodes, 2001-2008)
 • Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004) (uncredited) .... Police Officer
 • Brainwarp (2003) (V) .... Detective Jim Fist 
 • It's a Very Merry Muppet Christmas Movie (2002) (TV) .... Janitor
 • "CSI: Crime Scene Investigation" .... Officer Yarnell (1 episode, 2002)
 • "Then Came You" .... Cop (1 episode, 2000)
 • "Sliders" .... Officer Phil (1 episode, 1999)
 • Home Alone 3 (1997) .... Police Officer #1
 • "Early Edition" .... Cop at Newsstand / ... (3 episodes, 1996-1997)
 • "Seinfeld" .... Cop #1 (1 episode, 1997) 
 • Chain Reaction (1996) .... State Trooper Nemitz
 • To Sir, with Love II (1996) (TV) .... Detective Dennis
 • Baby's Day Out (1994) .... Cop #1
 • The Fugitive (1993) .... Transit Cop 
 • Doogie Howser. M.D. .... Policeman / ... (2 episodes, 1989)
 • "Sable" .... Real Security Guard (1 episode, 1987)
 • "CBS Summer Playhouse" .... LAPD Officer (1 episode, 1987)

 • Okej, det är lite missvisande då han varit med i 51 filmer eller tv-serier. Det verkar dock som om han diggar polisrollen.


  Filmstatistik feb 2008

  Antal långfilmer sedda: 29 (inkl 2 omsedda)

  Filmer under 40 min: 4 (sammanlagt 16 min)

  Medelbetyg nysedda långfilmer: 2,66


  Nysedd film uppdelat på årtionden:
  00: IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

  90:

  80: I

  70: II

  60: I

  50: I

  40:

  30:

  20: I

  10:

  00: I


  Nationer: (nysedda)

  USA: 23

  UK: 3

  Danmark: 1

  Samproduktioner: 4


  Tre bästa nysedda långfilmer:


  4 Ichi the Killer (2001)


  4 Shoot'Em Up (2007)


  4 Mozart and the Whale (2005)


  Tre sämsta nysedda långfilmer:


  1 Eragon (2006)


  1 Pauly Shore is Dead (2003)


  1 College (1927)


  Betygsfördelning LÅNGFILMER, nysedda:

  5:

  4: III

  3: IIIIIIIIIIIIIIII

  2: IIII

  1: IIII


  Kommentar: Mitt filmtittande påverkades en hel del denna månad av att en av videobutikerna i stan sålde ut allt de hade för 25 kr styck. Sånt händer inte ofta. Jag hade verkligen sett fram emot "College" men den var hemsk. Keaton spelar skolnörd som måste visa att han är bra på idrott för att få flickan. 80 % av filmen går ut på att han testar olika sporter. Klyschorna haglar. Inte ens stuntsen är intressanta. Jag läste nyligen en bok där det stod att Keaton var den enda skådis under stumfilmstiden som gjorde sina egna stunts till 100 %. Det är imponerande med tanke på hur utvecklad slapsticken blev på 20-talet. Douglas Fairbanks gjorde det mesta av sina stunts men eftersom han var en av de tre största som drog in mest pengar för filmbolagen på 20-talet (tillsammans med Mary Pickford och Charlie Chaplin) så förbjöd filmbolaget honom att göra vissa stunts. Min favorit Harold Lloyd  har en intressant historia. Det var en stor hemlighet att skådisarna inte gjorde sina egna stunts. Inte förrän på 50- och 60-talen berättade man för allmänheten om vilka som gjorde vad. Det var allmän kunskap att Lloyd gjorde sina egna stunts men sanningen är den att han under en inspelning i slutet av 10-talet höll i en sprängladdning som råkade gå av. Två av hans fingrar på högerhanden gick inte att rädda. Det är därför Lloyd alltid har handskar på sig i sina filmer. Det betyder också att det var smått omöjligt för honom att göra vissa stunts. Hur som helst blir inte filmerna sämre av den kunskapen.