Donkey Kong Jr (G&W 45/59)

Ända sedan jag började samla på Game&Watch har jag velat ha ett Donkey Kong Jr. Då menar jag inte det lilla gröna i New Widescreen-familjen utan det vita, antingen som tabletop eller som panorama. Nu när jag är inne på mitt nionde år som samlare och jag hade 43 spel (av 59) så hade jag ändå inte något av dessa två eftertraktade spelen.

Så plötsligt får jag tag på tabletopversionen billigt på tradera och panoramaversionen billigt på ebay (ebay.fr från Belgien). Nu är jag mycket nöjd. Har lagt ut en tusenlapp för att få de två spelen (frakt inkluderat). Hyggligt bra pris.

 

Nu har jag endast 14 spel kvar. Det är nu min pengareserv måste in i leken. Fem eller sex av spelen kan jag nog få under 300 kr styck men resten är svåra. Runt tusenlappen och en bit över.

Lika som bär 1

Ff2-Doom2 
                  Kejsaren?                                                                              Doctor Doom?

Så här på världsupphovsrättsdagen tänker jag leka "tvärt om"-leken och vägra skriva var bilderna kommer ifrån. I och med bloggexplosionen så är det ändå lika lättstoppat som nedladdning av film och musik.

Ulf Stark på världsbokens dag

Idag var det världsbokens dag. Runt om i världen förespråkas boken, läsandet och upphovsrätten.

Stadsbiblioteket bjöd på författarlunch idag men jag var inte intresserad (läs: hade lite med tid och endast vuxenförfattare var inbjudna). Mitt fokus låg på Fristadsskolans aula där barnboksförfattaren Ulf Stark skulle prata om att läsa.

Jag hoppades på att det skulle bli bra men hade inte räknat med att Ulf var både medryckande och extremt rolig. Hans anekdoter var toppen och hans tajming gick inte av för hackor, och det var en hel del barnförbjudet material.

 Bilden är tagen från en webbplats om Starks besök i Japan.

Det är kul att göra saker utöver det vanliga. På torsdag går jag nog till konstmuseet och lyssnar på ett nytt föredrag.

PS.
 I fredags fick jag beröm av en elev att jag alltid kommer prick i tid för att öppna biblioteket. Idag vaknade jag en halvtimme efter jag skulle ha varit där. Ying och Yang. Det är som när jag strosade på staden för att invänta föreläsningen. Jag drog min kosa till Netto för ett sista avsked innan butiken läggs ned och blir ICA. Målet var att hamstra billiga rakblad som passar till min hyvel. Netto hade inga rakblad så jag köpte ett pack av deras billiga men mycket bra tandborstar (byte sker var annan eller var tredje månad, allt efter tandläkarens rekommendationer...tandläkaren rekommenderar även kontrollbesök en gång om året men jag följer bara de rekommendationer som passar för stunden). För att väga upp köpte jag även en godispåse. Ying och Yang, klapp och klang och hästen heter Brunte!

Betar av lite tid på pet

Söndagen var riktigt varm och fin. Jag tillbringade största delen inomhus och spelade alfapet...och jag har förlorat!

Här är en förfrågan till alla som kan tänkas spela lite. Logga in på
http://www.betapet.com och sätt igång.

Populäraste bok på Guantanamobasens bibliotek: Harry Potter. (Svensk Bokhandel nr 7, 2007)

Väggrankor?

Jag vann precis gardintyg på tradera men är inte säker på var jag ska ha det. De kommer troligen inte att användas som gardiner. Jag vet inte ens om det är två stycken jag vann eller bara en. Alternativen är att sätta upp tyget på väggen eller kanske göra ett draperi till vardagsrummet. Hoppas det passar till resten av grejerna. Skulle vara tråkigt om den stuvas in i en kartong.


Är du Lost?

När jag har tittat på tv-serien Lost så har jag märkt att personerna i serien dyker upp på de mest konstiga ställen. Det kanske ska ha med mystiken att göra, kanske att de ska vara sammanlänkade, att ödet har fört dem samman.

Nyligen var jag och besökte ABC:s webbplats för att se hur många avsnitt de har visat. Man kan tydligen se avsnittet på webbplatsen (man kan tydligen se ganska många serier på de största kanalernas webbplatser) men bara om man är uppkopplad i USA. Det skulle vara perfekt att kunna hacka sig runt den inställningen. Visst har svenska kanaler samma typ av utbud. SVT visar sina program men då med en minimal bildruta. TV4 visar sina program med en stor ruta, men då måste man betala för skiten.

För att återgå till det jag skulle berätta så tittade jag på ABC:s Lost-sida. Där har de gjort en karta (ungefär som en tag-karta) om hur alla personer är länkade. Jag hade uppmärksammat de flesta men inte såna småsaker som till exempel att Sayid är med på TV:n som står på när Kate dyker upp på sin fars kontor. En uppenbar grej jag inte såg var att en av "the Others", han som visade Desmond hur man skulle trycka in siffrorna i datorn, även är densamme som ledde amerikanerna som tillfångatog Sayid.

Jag har inte bestämt mig om jag anser att det är coolt eller bara lamt.