söndag efter midsommar

ush och fy vad mycket fotboll det har blivit, det känns nästan skönt att sverige åkte på råstryk i åttondelen. Nu kan de riktiga matcherna börja. Jag menar, annars sitter man bara och gnäller över hur dåligt de spelar.

Midsommar ute i Ärsta, kunde ha varit bättre. Men kunde även ha varit sämre. Cyklade ut och åt, tittade lite på fullt folk och hur de beter sig, cyklade in till stan. Det blir en midsommar att berätta för barnbarnen.

Digitalboxen installerad. Problem med sändningen, boxen ville inte ta emot kanalerna. Fick ringa till kundtjänst. Försökte installera videon och dvd på bästa sätt. Ringde kundtjänst. Kö 25 minuter. "Det är många som ringer för tillfället. Var god dröj". Frågade hur jag skulle koppla sladdarna till videon och dvdn. Var tvungen att använda båda händerna för att trycka in sladden i boxen. Bad kundtjänst att vänta en sekund medan jag la ifrån mig telefonen. Bortkopplad. Kan tydligen inte spela in på svt och tv4 om jag inte köper nån grej och en extra scartkabel. Ska nog kasta videon i huvet på Darin istället, någon nytta måste den ju göra. Nä förresten, jag kastar den på Källbäck.

Pernilla fyllde år. 26? hon lyckades för en gångs skull med muffinsen. gott. Fikade med dem och hennes föräldrar. Försökte dra ur päronen lite smarriga tabbar och bloopar, gick inte så bra, får fråga Hegerfors. Han har ju semester nu.  

Började läsa Endymion Spring, av Matthew Skelton. Han fick tydligen ett sexsiffrigt belopp i pund sterling i förskott för den boken. Helt okej bok. på tre dagar har jag läst 300 sidor. Kan nog bli en storsäljare om den översätts till svenska...kanske. den bygger på Faustlegenden, kanske lite svårt att skapa intresse?

Veckans filmtips: ?? hann inte se så mycket. "Zathura" kan rekommenderas för alla som gillar Jumanji. Det är en kopia av Jumanji med den enda skillnaden att Zathura är ett sci-fi spel. Veckans flopp måste vara "när solen står som högst", vietnamesisk film som gick på svts filmklubben. Vissa scener hade en skön feeling men i sin helhet var den en besvikelse. Insåg att det var den första vietnamesiska film jag sett (om man inte räknar amerikanska filmer som utspelar sig i Vietnam - och det ska man ju inte).

Var inne på Stjärnvideo i centrum och frågade om de kunde göra en sökning i datorn på vilka filmer av Kim Ki-duk de hade. Han i kassan sa "Nej, det går inte, det funkar inte, det ska du tamefan inte få reda på för jag ska fika den här bullen och kaffet och vill inte ha nån kund som du som kommer in och stör mig när jag inte vill jobba, och förresten så är jag inkompetent, fast jag vet inte vad det ordet betyder, så jag vet faktiskt inte ens hur man söker i dator efter filmer av en viss regissör." "Låt gå för denna gången", sa jag och kastade en videobandspelare i fejan på tjommen.

Hyr på Forsvärs framöver.

18/6 Söndag

Jag funderar på hur jag ska förklara min ryggs tillstånd för er så att  jag skapar den bästa möjliga bilden. För er progbröder ute i världen kan jag väl säga att ryggen är som tredjelåten på King Crimsons platta från 1974, dvs "One More Red Nightmare". För er nostalgiker så kan jag berätta att trolltygen i tomteskogen residerar för tillfället på min baksida. Trollen tror säkert att jag inte märker att de är där (man har ju inga ögon i nacken) men jag hör ett svagt skanderande...."bränn bränn bränn bränn!"

Måste man kommentera fotbolls-VM? Sverige vann mot Paraguay, 1-0. Ljungberg blev välförtjänt hjälte. I matchen mot England hoppas jag på att Källbäck får spela från start.

VECKANS SEDDA TOPPFILM + HEDERSOMNÄMNANDE

Veckans toppfilm är en självklar femma! Järn 3:an, sydkoreansk film av Kim Ki-Duk. Jag hade hoppats på den men så här bra räknade jag inte med att den var. Trots att det är en ganska lugn film så satt jag på helspänn hela tiden. Den handlar om en kille som bryter sig in hos folk som är bortresta och "känner sig som hemma", äter deras mat, sover i deras sängar, badar i deras badkar - men även lagar deras trasiga maskiner, tvättar deras kläder mm.

Hedersomnämnandet måste gå till "The Immoral Mr Teas". Det är inte någon bra film men med produktionsår 1959 står den som Russ Meyers första långfilm. Med dålig musik och endast en berättarröst som för den svaga handlingen framåt är historien om snuskhummern och tandregleringsmanicksförsäljaren Mr Teas som gärna slänger ett öga åt stadens lättklädda damer ett intressant tidsdokument, i varje fall om man tänker på vad som skulle komma.


11/6 Söndag

Idag är det lika varmt som i Cindee Peters armhåla. Innebandygänget har blivit  Djurgårdsgänget (diverse sommarsporter) och jag tog mig dit för att visa mina bultande muskler. I min idioti trodde jag att brännboll inte skulle vara lika farligt som innebandy och kastade mig in i leken (som vårt lag för övrigt vann, mest på grund av Åses och Markus åtisar och mina grymma lyror). Två timmar senare sitter jag här och åmar mig över vänstertån som smärtar lika mycket som när John Wayne Bobbit fick sin mandom förminskad. Att ha sex med min vänsterfot (var så goda att skapa er en mental bild) är kanske inte förstavalet för denna lems användning...men jag är öppen för förslag.

Jag har precis läst mina första e-böcker. Lånade e-böcker genom stadsbibliotekets tjänster. Jag ville bara se hur det fungerade för att vara insatt och kunna svara på frågor om sådana ställs när man sitter i infodisken. Jag laddade ner tre böcker av Hans Lindström, "Herre gud", "Kvinnor" och "Feminism". Ni kanske känner till Hans Lindström, han har gjort serierutor á la Larson (eller egentligen The Yellow Kid om man ska vara korrekt, och det ska man ju) i ett antal år, i alla möjliga tidskrifter. De ovannämnda titlarna är så kallade ämnessamlingar där han har samlat serier inom ett ämne. Jag ansåg att de inte bara var rejält könsdiskriminerande, faktiskt åt båda hållet (men mest åt "det rätta"...okej "sue me!"), men även riktigt rasistiska. Det allra värsta tror jag var att han återanvände skämten, inte bara så att han använde samma skämt i olika situationer utan han hade ett antal rutor som fanns med i både "Kvinnor" och "Feminism". Några hittade till och med in i "Herre Gud", eller vad fan den heter (orkar inte kolla upp titeln).

Jag såg "Homestyling" nu i veckan, det som går på femman. Trion skulle fixa till en ungkarlslägenhet i Stockholm (var annars?). Den var så jäkla skitig och hade trasiga möbler mm. De frågade sig vad man kunde göra och kom fram till att det var bara och slänga ut allting; "titta bara på den fula lampan i köket" sa en av tjejerna. Vafalls!!! Det var ju en likadan lampa som jag har i köket och jag anser att den är riktigt snygg. Deras var i och för sig orange/röd (enligt SAOB är det korrekta ordet, eller förstavalet "brandgul", ni som inte tror mig, försök då att använda den bestämda formen på orange....där ser ni; det är mycket bättre med "den brandgula". Ni kanske försökte med "den orangea"...FEL!, Om man måste använda ordet orange så ska man använda det så som ordet "blå"...den blå bilen...den orange bilen. Konstigt men sant), men den färgen har jag alltid ansett vara den som är snyggast. Ush och fy säger jag. Om brudarna i programmet inte hade varit så snygga och om inte en av dem saknade underkläder (vid vissa knäböjningar blev hon nästan som en spargris) så skulle jag INTE se programmet igen.