If!

För en gammal progräv som jag som bara letar gammal prog mellan 1969 och 1974 blir det sällan något nytt köp.

Men in på småtimmarna avslutande jag min dag med diverse småsurfande på nätet. Jag gjorde ett besök på
progarchives för att lyssna på deras nya streamade låtar och vad hittar om inte riktigt bra jazz fusion från 1970-72. Två hela streamade låtar av gruppen som heter If. Det är ett svårt bandnamn att söka på, och ännu värre var albumtitlarna. De fyra första heter bara 1, 2, 3 och 4. Till slut hittade jag några ex på CDON men för ganska dyra priser. De har tydligen blivit återutgivna 2006.

Slutligen ermindes jag min progälskande kollega i Katrineholm som alltid köpte från antingen "The Missing Piece" eller "Record Heaven". Det visade sig att The Missing Piece hade en CD som innehöll både första och andra skivan och den kostade bara 145 kr (istället för att betala 340 för båda på CDON). Lycka!

Black Bonzo picture Black Bonzo

När jag skulle betala fick jag lite nyhetstips och såg då att det svenska bandet "Black Bonzo" släppt en ny platta. Jag älskade deras debutalbum "lady of the Light, 2004" (vilket är konstigt eftersom jag knappt gillar någon ny prog). Så jag köpte även nya skivan utan att ens ha lyssnat på den. I en recension stod det att de numera låter ännu mer proggiga, och har lämnat en del av Uriah Heep-stilen bakom sig. Uriah Heep-stilen gjorde att man snabbt kom in i debuten. Kanske det är både på gott och ont? En recensent skriver att den nya skivan är hårdare, i stil med Eloy och Nektar. Det kan ju knappast vara fel, eller hur? Å andra sidan sa Ebbot att Soundtrack hade tagit influenser av krautrocken till sin fjärde (och helt katastrofdåliga) album. Men de är ju inte heller ett progband.

EDIT!!! Hittade ett youtube-klipp med en akustisk version av den kortaste låten på det nya albumet! Det är från Skellefteås egna lokaltv.


...och den här länken går till deras sida på MySpace.

Det verkar som om jag gjorde ett bra köp ändå.

Fo

Snyltade till mig en biljett till Fjärilsmusen på lilla scen ikväll. Jag är ingen stor teaterbesökare (tre år sen sist) men jag ger alltid nobelpristagare en chans.
Fjärilsmusen Örjan Hamrin spelade ut.

Det blev en trevlig liten historia men många skratt. Fullpris var det inte värt men om jag fortfarande hade haft studentrabatt skulle jag ha öppnat plånboken. Var går egentligen gränsen? Får kompensera denna kulturella kväll med att betala för något annat kulturnöje. Snart är det fristadsnatta. Men då är väl allt gratis? he he. "Gratis är gott!"

Alla barnen!

Jag och polaren gillar att spåna på skämt och älta dem tills de inte kan stötas och blötas mer. De senaste träffarna har de klassiska "alla barnen"-historierna bearbetats. Ju sämre desto bättre är vårt motto.

Polarens bästa (?):
Alla barnen hade sina affärer öppna, utom Bengts för hans var stängts. (liten felkalkylering men så blir det ibland).

Min bästa (?):
Alla barnen hade glada föräldrar, utom Arja. Hennes föräldrar var.... (vad ska man göra?).

Det fanns bättre men de är censurerade pga det osmakliga innehållet. Om ni vill se något roligt så får ni
detta i repris (mest för Leila tror jag).

Filmhösten (USA)

Det verkar bli en dålig filmhöst i Hollywoodland. 53 "storfilmer" får premiär enligt tidskriften Premiere men det verkar inte finnas mycket djup. Det finns inte en enda film som lockar så mycket att jag lägger 90 kr på biobiljett. Men lite intressant finns det för hyrning så småning om.

"Lars and the Real Girl" verkar vara den intressantaste komedin under senhösten. Lars (Ryan Gosling) beställer en uppblåsbar Barbara och behandlar den som en riktig flickvän. Men vad händer när en "helt riktig" tjej dyker upp?

"I am Legend" har USA-premiär i december. Den ska baseras på en av mina favoritvampyrromaner men verkar har ändrats tillräckligt mycket för att skita sig helt och hållet. Men jag hoppas ändå. Hoppas men inte tror.

När första National Treasure kom så blev den ganska sågad men jag älskade den. Filmen var ett typiskt matinéäventyr a la 80-talet och lyckligtvis utan alla äckliga CGI-effekter som t ex The Mummy förstördes med. 21 december kommer uppföljaren, "The book of Secrets". Cage jagar en bok som ska innehålla hemligheter om varenda president i USA. Undrar vad det står om Clinton?

Man kan alltid hoppas på Tim Burtons nya Sweeny Todd. Verkar bli en typisk Burtonfilm men av någon anledning har jag tappat intresset för honom. Kanske för många mediokra filmer den sista tiden? Kan tänka mig att de som gillade Depp i "From Hell" kan nog tänkas kolla in den här.

I försnacket till "Alien vs. Predator: Requiem" har jag bara sett sågningar. Men jag gillade första filmen och hoppas på mer gott, även om det kan vänta tills filmen kommer på DVD.

Guldkompassen har premiär i december men det känns konstigt att se första delen i en trilogi och sedan vänta flera år för sista delen. Och vill man förstöra bilden av den absolut bästa undomsfantasyn som finns genom att se en, troligtvis, sämre filmversion?

Kan även tänka mig att skräckfilmerna "Trick 'r Treat" och Saw IV lockar vissa personer men inte mig. Självklart finns det en komedi med Ben Stiller. Men jag ser att det inte är en Ben Owen-film och att trots att det är en remake av en Neil Simon-historia så nämns han inte som manusförfattare i den nya versionen (inte ens handling får han). Det bådar inte gott.

Följa JohnJag vill egentligen inte fylla min blogg med youtube-klipp men Linda förespråkade massfyllnad av bra musik. Jag väljer två klipp som både har bra musik och bra video. "Starlight" av Supermen Lovers. Har några House-favoriter men det är absolut inte min musikgenre. Annars är favvogenren förstås prog rock. Inom den italienska delen så är nog Banco del Mutuo Soccorso allra bäst. De ägde scenen i början av 70-talet. När de senare börjar bli inspelade på video hamnar vi mer åt 80- och 90-talet. Det ser ganska sjukt ut med snubbarnas tidtypiska kläder, men ni ska veta att sångaren alltid har sett ut som han gör.

Stendörren

Så har man varit på kräftskiva i Stendörren. Själv äter jag inte dessa slamkrypande djur men hade trevligt ändå eftersom festen samlade ihop några av gänget från gamla BHS-tiden i Borås.

Mina släktingar sa att det var svårt att hitta till Stendörren eftersom det saknades bra skyltning. Jag hade inga problem att hitta. Jag och polaren åkte till Nyköping och hittade väg 219 på en gång. Både 219 och avtagsvägen ut till Stendörren var vinglig och gropig så det var tur att jag slutligen använde en stadsjeep.

Jag tackar alla för en trevlig helg.


Mario the Juggler

Jag är en glad ägare av Nintendos sista Game&Watch! Igår vann jag en billig auktion på franska ebay. Det var spelet Mario the Juggler som vanligtvis avslutas runt tusenlappen. Jag har alltid trott att Mario the Juggler skulle bli ett av de spelen som jag fick kämpa för att få som de sista avslutande spelen i samlingen och som jag skulle vara tvungen att lägga många tusen för.

Man får vara glad om det finns en aktuell auktion för det ovanliga spelet. Inför helgen hade jag bjudit på tre Mario the juggler-auktioner. En sket sig på en gång medan jag lämnade de två andra till sitt öde. När jag kom hem såg jag alltså resultaten.


Jag hade vunnit den
franska auktionen som hade ett fint spel som enligt fotona och texten ser felfri ut. Avslutningsbudet blev 67 euro, dvs 621 svenska kronor.

Auktionen på ebay.com avslutades på 69 brittiska pund, dvs 926 kr. Om ni tittar på fotona så är den i en mycket sämre kvalité: serienumret saknas och batteriluckan verkar vara ljusskadad.

Nu väntar jag alltså på posten att få hit Mario the Juggler. Under samma helg vann jag även en auktion för spelet Helmet för 325 kr (det är bara strax över det pris som vanliga widescreenspel går för). Därmed är guldspelen avklarade. 

Den senaste tiden har det varit lättare att hitta bra klipp på den franska delen av ebay. Com-delen är alltid så övervakad. Fördelen med ebay.fr är också att det är låg frakt från Frankrike till Sverige, ungefär hälften jämfört med USA.

Med de två spelen ovan inräknade är nu samlingen 47/59.

Dyrt!!!!!

Här är en säljare som verkligen överskattar värdet på ett handhållet elektroniskt spel av typen Grandstand. Länken här.  13,5 miljoner kronor?


degen jäste de sista minuterna

Från att ha legat på 255 kr den sista dagen höjdes budet på Warhol-boken slutligen till 360 kr. Känns rätt bra. Jag tror även att köparen var nöjd med priset.  Jag hade trott att ett maxpris, om det pressades extra mycket, borde ha hamnat runt 500 så jag kan knappast vara sur över 360 kr.

Not now, Cary!

Repliken kommer från förtexterna till filmen "Föryngringsprofessorn" (Monkey Business, 1952) vilket är en av de roligaste scenerna i hela filmen. Carys karaktär är ganska förvirrad. I förtexterna är det skådespelaren Cary som är förvirrad och vill starta filmen flera gånger innan förtexterna är slut. En röst säger hela tiden åt honom att vänta. Det är den scenen jag kommer att minnas i varje fall. Ett roligt sätt att leka med filmdiegesen. Filmen finns i en av Marilyn Monroe-boxarna jag äger. Det är underligt men det är alltid någon skådis i hennes filmer som är bättre än hon själv (Joseph Cotten i "Niagara", Ethel Merman i "Sex i elden", Bette Davis i "Allt om Eva") Den enda filmen hon riktigt glänser i är "Flickan ovanpå".

Large portrait of Cary Grant.
Jag har sett ganska många filmer med Cary Grant på sistone och tycket att han är riktigt rolig. Utseendemässigt borde han spela hjälten men låter sig sjunka ned till töntens nivå, och det gör han riktigt bra tycker jag.

Okej, jag har bara sett sju filmer. Av komedierna är "Arsenik och gamla spetsar" och "Det ligger i blodet" allra bäst. Men han är ju en mångsidig skådespelare som varit med i 64 filmer (enligt filmtipset). Den bästa thrillern jag sett är "I sista minuten" (North by Northwest). Nästa film blir nog Notorious (den har jag hemma).

Min händelserika fredag

Den tidiga fredagen började som alla andra, nästan. Jag hade inte sovit en blund på hela natten eftersom jag låg och tänkte på ett flipperspel som jag skulle åka ut och titta på framåt kvällningen. På förmiddagen gjorde jag några ärenden och sedan till RK. Där ringde min flipperkontakt och vi planerade in tiden bättre. So far, so good.
 
Runt tolv skakade jag av hunger. På Västeråsvägen är det egentligen bara Corner/Erikssons som gäller. Alltså hamburgare nummer ett. Vid tvåtiden var jag hemma för att få lite sömn i kroppen. Kvällen skulle vara påfrestande utan sömn och jag som skulle vara uppe hela natten IGEN tack vare ett animemaraton på SVT. Självklart har jag ingen möjlighet att se på tv:s utbud men hade tänkt att gräva fram sladdarna för detta undantag. Jag fick dock inte någon sömn eftersom telefonen ringde hela tiden.

För att ta död på tiden fram till mötestiden klockan sex satte jag på datorn för att kontrollera traderauktionerna och om någon hade mailat mig om frågor. Jag har ett par program som går på autostart när man sätter på datorn. Det ena ville uppdateras. Jag tyckte det lät konstigt eftersom jag uppdaterade det för någon dag sedan men tryckte ändå på uppdatering. Sekunden senare är det någon virus som vill in på min dator. Telias jättebraiga brandvägg stoppar intrånget men viruset är påstridigt och jag får en myriad av meddelanden. Vet inte vad jag ska göra riktigt så jag väljer att inte visa meddelandet för tillfället. Efter en halvtimme går jag in i Telias "Säker Surf"-program för att se hur många varningsmeddelanden jag fått. Över femhundra meddelanden väljer jag att radera och undrar sedan hur detta ska sluta eftersom de fortsätter att dyka upp i samma takt. 

Vid fyra började jag planera möjlig transport och fick till slut använda stadsjeepen med automatväxel. Första gången med automatväxel och pirret steg ännu mer. Jag hämtade upp flipperpolaren med ena handen konstant på automatväxeln. Jag var orolig på grund av min sömnbrist men bilkörningen fungerar helt okej.

Flipperträffen går bra och jag övertalar polaren att vi ska förflytta spelet direkt. Han är ju i varje fall experten och känner att jag behöver en expert som visar hur allt ska göras. Flipperspel är TUNGT. Trots det går det hyggligt bra att få in spelet i bilen. Stadsjeepen är relativt hög så lilla jag måste verkligen kämpa för att få upp armarna högt nog. Långsamt, långsamt kör jag hem.

Med hjälp av pirra går flytten upp för mina trappor bra. Jag tror nämnligen att polaren stod för den största ansträngningen där. Sedan bär det ner till bilen för att hämta benen. Frambenen hade jag lagt fram i bilen, bultarna i fickan. Säljaren la bakbenen bak i bilen och så fick jag några bultar av honom. Vad han dock hade gjort var att lägga några skruvar på benen. I mörkret utanför mig hör jag hur skruvarna ramlar ner i gräset. Efter att ha hämtat ficklampa hittar jag till slut alla skruvar.

Fish Tales Full Machine bild från ipdb.com (ej mitt spel). Mitt saknar fisktoppen.

Det är verkligen en teknik att sätta på benen på ett flipperspel, speciellt när några av gängorna är trasiga och man måste använda extra muttrar. Frambenen sätts på när spelet ligger med baken mot golvet. Annat är det med bakbenen.  Jag fick stå och hålla upp baksidan av flippret när polaren skruvade i benen. De första minuterna var okej sedan började armarna skaka. När han var inne på andra benet kändes det som om fingrarna hade gått sönder men jag klarade det.

Det sista vi gjorde var att justera spelet så att det lutade tillräckligt och att det INTE lutade åt höger eller vänster. Vi testspelade lite och gick sedan ut och åt på Grillstugan där vi även spelade lite flipper. När jag sedan kom hem så har lutningen ändrat på sig. Hur det kan ha hänt förstår jag inte. Spelet måste luta mer så att bollarna får mer fart. Det är inte svårt att ändra på...om man är två personer. En måste lyfta spelet lite. Så nu på lördagen har jag spelat med fel lutning. Får se när jag kan få någon att hjälpa till.

Okej, nog med flippret. Klockan är nu halv ett, natten till lördag. Jag installerar tv:n för att se anime och inser att jag inte är intresserad av någon film förrän 03:25. Går och lägger mig och sätter larmet på mobiltelefonen. Vaknar 09:30. Min sömnlösa natt gjorde att jag sov så djupt att jag inte hörde ett jotarino.

Så den glada nyheten. Jag drar igång datorn för att kolla auktionerna igen. Det är nu eftermiddag på lördagen. Intrången har slutat komma. Jag är lycklig. Datorn är felfri igen.


NEJ! På det säger skräddaren nej!Ska man stoppa upp den i näsan eller? Nä, den va dålig. Jag har irrat runt och sagt "den var dålig" i flera år nu trots att jag inte kom ihåg från vilken sketch det är ifrån.

Big-time plot twists

För tillfället på premiere.coms webbplats listar man tjugo filmer som har riktigt bra vändningar i slutet. (20 Big-Time Plot Twists)

Premiere tar upp Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (Whew, lång titel). Twisten är ju förstås att Darth Vader är Luke Skywalkers far. Vad Premiere skriver sen tyckte jag var roligt: "Though as we learned later, he was also Princess Leia's father and, in a way, C-3PO's father. Which kind of makes him the Sith version of K-Fed."

Som vanligt måste jag tipsa om den underbara Statler & Waldorfs "From the Balcony" på movies.com

Jag tror att intervjun med George Lucas finns i avsnitt 31: Retro 77 Edition. Den är bra!
 (Nu har jag skrivit om Stjärnornas krig två gånger inom en kort period. Ni ska veta att jag inte är fanatiker av filmserien men anser förstås att den är rejält viktig i filmvärlden.)

Flipperfeber

De senaste veckorna har jag slukat information angående flipperspel. Meningen är att jag, i dessa dåliga flipperdagar, ska skaffa mig ett eget flipperspel för hemmabruk. Målet är ett 90-talsspel, helst av Williams/Bally/Midway. Helst skulle jag vilja ha ett "Doctor Who" eller "Terminator 2" om man kan få dessa under 10000 kr. "The Addams Family" spelade vi tills fingrarna värkte men det är nog för dyrt för mig just nu. Om man skulle hitta ett "Popeye" eller "Party Zone" för 6000 skulle jag ta det. Annars är jag intresserad av "White Water" eller "Fish Tales" för runt 8000. Eftersom det blir mitt första spel så är jag inte så kinkig vilket det blir men det ska helst vara med en Dot Matrix Display, i hyggligt skick och inte alltför dyr. 

Om någon har tips på ett flipper till försäljning så hör av er.

Kan ni komma på några ställen som har flipper nu för tiden? Citygrillen har alltid haft och har även nu. Jag har hört att Raw ska ha ett men tänker inte betala inträde för att få trycka in femmor i ett spel som jag inte ens vet vilket det är. På omvägar har jag även hört att Balsta musikslott hade ett för ett år sen i varje fall, frågan är om de fortfarande har ett.