Nya fantastiska översättningar

  

Här är en film som lockar mig. Det verkar vara en hjärtvärmande liten historia. Men vad nu då? Vad heter filmen egentligen?

Efter en sökning på nätet så visar det sig att originaltiteln är "Diminished Capacity" men i Sverige heter filmen "Cardboard Memories". Som ni vet så hatar jag när man "översätter" filmer till någon annan engelsk påhittad titel för den svenska marknaden. Varför? Det finns ingen logik i det hela.

Ibland kan filmbolaget tycka att namnet blir för svårförstådd, ta till exempel filmen UHF som fick namnet "The vidiot" i Europa eftersom de trodde att vi europeer inte skulle förstå vad UHF är för något. Men i UHF:s fall går det i varje fall att hitta filmen i IMDB om man söker på "the vidiot". I detta fall får man inga träffar om man söker på "cardboard memories". Det betyder väl att de svenska distributörerna har ändrat titel på eget bevåg.

Och har ni sett den underfundiga undertiteln (slogan) till den svenska titeln? Filmen handlar om Alan Alda som har tappat minnet. Familjen behöver hjälp och pengar. De hittar ett gammalt baseballkort från 1908 och drar ut på vägarna för att sälja kortet dyrt. ....därav "minnet är kort". HA HA HA HA. Det är i nivå med mina ordskämt, men jag skulle aldrig använda det i ett sånt här officiellt sammanhang. Sååå bra är inte skämtet.

Det trodde jag inte om dig...Fick lite "samhällsinformation" i brevlådan idag. Oj oj oj. Det trodde jag inte om Pernilla. Verkligen inte rent skit i pöhrnet.

Snark!Tog en tupplur på jobbet idag.

Vann flippertävlingen!Spöade alla i flipper. Var överlägsen i Grand Prix från 1976.


bloggsidan har haft niprran ett tag så jag har inte kunnat lägga upp något. Mer blir det om blogg.se fungerar bättre i framtiden.

Japanska tv-program

Fattar inte tv-program nu för tiden. När kommer det här programmet till Sverige? Jättekul! Få honom att tro att de blir attackerade av terrorister. Ha ha. Vad kul!

Operation blogg: Kenza

Även om jag kan tänka mig varför vissa bloggar blir så otroligt populära så ska jag ändå läsa några av dem för att se vad de innehåller. Först ut är Kenza.


Kenza är en 18-årig tjej från Stockholm. Hon jobbar på MTV och är designer. Och så har hon Sveriges populäraste blogg. Runt 370,000 träffar om dagen, varav 80,000 är unika. Det betyder ju att många besöker hennes blogg minst fyra, fem gånger om dagen. Enligt wikipedia är hennes blogg den andra svenska bloggen som har fått över 100,000 unika besökare i veckan. Kan bara spekulera i att blondinbella är den andra.

Just när jag besöker bloggen är hon på resa i Halmstad. Efter en stunds läsning känns det som om jag fått insyn om vad Kenza skriver om:
20 % Vilken mat äter Kenza.
20 % Vilka kläder har hon på sig /Vad Kenza har köpt
20 % Frågor från läsare
20 % Fester och PR
10 % Bilder på läsare
5 % Tokio Hotel
5 % Annat

Lärde jag mig något? Hon har verkligen designat kläder. Bilder finns på en kollektion från Jofama. Imponerad över hur många inlägg hon skriver per dag. Mindre imponerad över hur intressanta de är.

Insikt: Många ungdomar lägger ut frågestunder på sina bloggar. Det kanske kommer härifrån. För att frågestunder ska fungera måste man däremot ha läsare.

Formgivningen är enkel. Hon har inte lagt många timmar på layouten. Hur är då innehållet? Språket var bra och bloggen har många foton vilket gör det lättare att läsa. Att diskutera något återkommande ämne är svårt eftersom hon egentligen bara skriver om sina dagar och inte om något speciellt ämne som intresserar henne. Jag ser inget fokus och tycker därmed att bloggen är boring. Det känns som en helt vanligt blogg av en helt vanlig person. Min åsikt är att det bara borde vara hennes kompisar som läser den, ungefär som alla andra miljoner bloggar som existerar.

Om någon som läser detta tycker om Kenzas blogg så får ni gärna förklara vad det är som gör den så bra.

100 filmer på 200 sekunderHur många av filmerna har ni sett?

Jag vet med säkerhet att jag sett 96 stycken.

Nr 39 (Mommie Dearest) har jag inte sett. "No Wire Hangers!"
Nr 61 (Streetcar named Desire) har jag inte sett. "Stella!"

Nr 8 och nr 12 vet jag inte vad det är för filmer. Någon som vet?

Kul att Arnold hade så många citat: "It's not a tumour!" (Dagissnuten!)

Kan ni namnge alla filmer? Eller i varje fall hjälpa mig med nr 8 och 12?

"You can do it!"

....(nr 2) som är från Adam Sandler-filmen The Waterboy. Men Schneiders replik finns även i Sandlers Little Nicky, 50 first Dates, The Longest Yard, Bedtime Stories och Click. I Hot Chick och The Animal säger Adam Sandler repliken.

Genus

Var i Stockholm och lyssnade på genusföreläsningar. Allt handlade om att killar ska få ha klänning och tjejer ska få ha blått på sig och så vidare. Allt handlade om könsroller. Det konstiga var dock att det bara var kvinnliga föreläsare - Är inte det lite typiskt genusinriktat?

En föreläsare var Anna Charlotta Gunnarson. Ni kanske inte vet att hon skriver barnböcker, men det gör hon - och bra är det också. Okej, jag har bara läst "Gabriela Stjärna och fienden". Men den är bra.

Fantomen


Fantomen med Billy Zane var en besvikelse men den höll sig ändå hyggligt till originalhistorien; även om några smådetaljer hade ändrats så var det ändå en ganska trevlig matinéfilm.

Nu kommer det en miniserie som verkar helt satans tokfel. Killen, som inte vet om att hans biologiska pappa var Fantomen, vägrar ta på sig dräkten. Istället skapar han en ny dräkt - MED LUVA!

Måste se skiten men kommer med 100 procents säkerhet hata den.

Pälsmössor vi kommer ihåg

Kunde inte undvika kommentera denna grej på Blogg.se

De har valt ut en blogg som skriver om pälsmössans vara eller icke vara.

För det första är den till höger totalt helt extremt skräckäckelful.

För det andra kan jag bara tänka på en bekant som alltid hade pälsmössa på sig...fast på sommaren. Jag såg honom aldrig på vintern med pälsmössa utan den kom från med sommaren. Han heter egentligen Jansson. Han ville bli kallad för Jason (efter fredag den 13:e-filmerna) men jag kallade honom alltid för Pälsmössan. Det fick han heta. Har inte den blekaste aning om vad han egentligen hette.

Undrar var han tog vägen?


Varför är inte jag lika intressant?

Hur kan det komma sig att jag inte är lika intressant som Desiree Nilsson? Skriver/pratar jag om fel saker?

Nästa gång ska jag skriva om att jag ska gå och lägga mig.

YouTube vill alltid rekommendera hennes videoblogg. Nu har jag sett ett par och därför rekommenderar YouTube även hennes filmklipp när jag är inloggad. Irriterande! Titta på den här som jag har bäddat in. I denna säger Dessan att hon "typ ba" är osminkad som vanligt fast att hon "typ" är sminkad i alla andra videoinlägg. WHAT! Sen säger hon att hon måste duscha eftersom hon har nya jeans på sig. Vad är det för logik?


Dagens foton


Foto på tallen på skolans innergård. Fin symbios med resten av växterna.

Idag köpte jag en härlig lampa i brandgul och brun. Den kommer gå perfekt i mitt orange- och bruna sovrum. Men jag måste göra något åt kontakten först. Gammal 70-talare som inte är jordad. Fadren får hjälpa mig byta ut kontakten till en säkrare mojäng.

Här är ett tips som många inte känner till: 

Corner:
Det är billigare att köpa maten var för sig istället för ett mål. Idag åt jag till exempel Lilla målet, fast jag beställde maten var för sig. Om man beställer lilla målet så kostar det 40 kr. Men jag beställde en ostburgare (15 kr), en liten strips (11 kr) och en liten cola (12 kr). Alltså 38 kr. 

Att inte fler har insett detta är mycket konstigt. Folk i allmänhet är för lata.

Mitt mål ikväll är att slå gårdagens rekord på Bubble Spinner. Klarar du 135 poäng? Kolla själv på jesper.nu


Filmstatistik september 2009

Antal långfilmer sedda: 14 (inkl 3 omsedda)
Filmer under 40 min: 24 (sammanlagt 261 min, inkl  omsedda)
Medelbetyg nysedda:


Nysedd film uppdelat på årtionden:
00: IIIIII
90:
80: I
70:
60: I
50:
40: IIIIIII
30: IIIIIIIII
20: IIIIIIIIII
10:


Nationer
: (nysedda)

USA: 31
UK: 1
Frankrike: 1
Samproduktioner: 1

Tre bästa nysedda långfilmer
:

4 The Patsy (1928) - Trodde den skulle vara bra men ändå en stor överraskning. Rolig utan slapstick och mycket ömsint. Ovanligt med en stumfilm högst upp på listan men den här var så bra faktiskt. Sen såg jag inte särskilt bra filmer i övrigt. Se bara vilken som är på andra plats.

3 Män som hatar kvinnor (2009) - Helt okej för att vara svensk kriminalfilm. Han på bilden var ju ett riktigt äckel.

3 Observe and Report (2009) - Jag vet, visst är det en kopia på Paul Blart. Den här gjordes däremot först. Så det är väl Paul Blart som är kopian. VÄLDIGT klichéfylld första halvan sen blir Seth Rogen galen och filmen blir bättre.

Tre sämsta nysedda långfilmer
:

2 Tyson (2008) - Skulle enligt recensioner vara ett bra personporträtt men det var mest Tyson själv som satt och läspade och berättade hur orättvist och hemskt liv han haft. Klippningen av filmen var totalt superduperhemsk.

2 Fantômas (1964) - en semiintressant komedi med Louis de Funes. Vissa delar är småroliga men största delen är skräp. Jag har köpt en DVD-box med tre Fantômas-filmer så jag har mycket bra att se fram emot!)

2 The New Adventures of Pippi Longstocking (1988) - Var bara tvungen att köpa den här filmen. Inte särskilt bra. Filmen följer Lindgrens böcker hyggligt men Pippi känns för gammal och knasiga saker som att de flyger i en helikoptercykel och att Lilla Gubben heter Alfonse känns helt fel.


Betygsfördelning LÅNGFILMER, nysedda:

5:
4: I
3: IIII
2: IIIII
1:

Kommentar: Som ni ser i statistiken har jag fokuserat månaden på filmer från 20-talet fram till 40-talet. Det handlar mest om stumfilmskortisar med Charley Chase (köpt tre samlingar) men även en del screwballkomedier från 30- och 40-talet.