G&W: Vermin (55/59)


Vermin  (MT-03) är Nintendos tredje Game&Watch och släpptes på marknaden 10 juli 1980. Det här spelet känns verkligen gammalt. För mig har G&W en speciell känsla av kvalité jämfört med andra fabrikat men Vermin skulle kunna vara gjort av vilket företag som helst egentligen. Spelet går ut på att man ska drämma till mullvadar med två stora släggor. På grund av grafiken ser det ut som om man slår djuren med en förlängd arm.

Nu har jag endast fyra spel kvar att hitta. Om ni har något Ball, Flagman, Lifeboat eller Mickey Mouse Panorama liggandes och skräpar så kan ni få en bra slant för dem chez Frid. Jag kan sträcka mig till:
* Ball 700
* Flagman 1400
* Lifeboat 350
* MM Panorama 1400 

(mer om kartong och instruktioner finns kvar)

TA

Härom vecka satt jag vid broöppningen på Hjulstabron och bläddrade igenom instruktionsboken för bilstereon. Märkte att det finns en knapp för Trafikmeddelanden, dvs om ett trafikmeddelane avbryter sändningarna i radion så avbrytes även CDn när den snurrar i godan ro. Tänkte inte så mycket på det förrän i söndags då det plötsligt spratt till i stereon. Trots att jag visste om inställningen blev jag rejält överraskad. Ett meddelande på helt fel väg förstörde mitt i en superbra låt av Black Bonzo. 


Academy Awards 2008

Så har ännu en filmgala gått av stapeln och för elfte gången i rad så har jag sett den då den varit mitt i natten. Låt mig först gnälla lite över digitaltv i allmänhet: gnäll gnäll. Efter fyra timmar och fyrtioelva reklamavbrott var det äntligen dags för de två stora priserna: regi och bästa film. Då dog Kanal nios sändning. Det har säkert med digitaltekniken att göra. För övrigt så gör Kanal 9 en kulturgärning i och med att de sänder Oscarsgalan när ingen annan kanal vill göra det (den kostar mycket och eftersom den går mitt i natten så är det dåliga tittarsiffror). Däremot förstår jag mig inte på att Gårdinger och speciellt Wiklund kan komma med så urusla kommentarer. Wickan ska ju vara expert på ämnet!

Småtankar under natten:

Första timmen gick åt att kommentera modet och jag bryr mig inte det minsta. Ett undantag: Daniel Day-Lewis fru hade den absolut hemskaste klänningen.


Rattattouille vann för bästa animerade långfilm. Persepolis borde ha vunnit. Tredje nominerade var hemska, hemska Surfs Up. Fanns det inga bättre långfilmer att nominera? (Kvinnorna i Persepolis ser ut som monstret i Sprited Away.)

De har sänt Oscarsgalan sen 60-talet och ändå strular tekniken hela tiden. Det konstigaste är att tv-tittarna aldrig kan höra när man presenterar presenterarna. De bara går rakt in på scen och så får man gissa vilka de är.

Jonah Hill och Seth Rogen gjorde den bästa presentationen. De kom ut på scen som Halle Berry och Dame Judy Dench. Hilarious! Speciellt när de bråkade om vem som var vem.

Svenska Per Hallberg vann Oscar för ljudklippning. Hans andra.

När de nominerade för bästa klippning visades på bild så fick man se hur "No Country for Old Men"s klippare Roderick James ser ut. En klassiker i sig.

Kazakstan hade hoppas på att filmen "Mongol" ska rengöra landets fläckade rykte efter Boratincidenten. Tyvärr fanns det en förintelsefilm med i nomineringslistan och då vet man ju hur juryn röstar.

När filmfotografen till "There Will Be Blood" vann för bästa foto så hyllade han Daniel Day-Lewis. När de skulle visa Day-Lewis så satt det en asiat i hans sits. DD-L tyckte väl att det var pinsamt att sitta bredvid frugan som hade en sådan hemsk klänning.


...och tyvärr fick jag inte se vilka filmer som vann för bästa film och regi.

Jag skulle även ha följt en podcast från Internet men mina föräldrars dator var paj (jo, jag var hos mina föräldrar eftersom min tv endast visar nada).

Polisen plockade cyklister

Hela fredagskvällen och natten så stod det två polisbilar i Forsparken. De plockade cyklister utan lysen som om det vore godisbitar hos karamellkungen. Tur att man är laglydig.

G&W: Pinball (54/59)


Multiscreenspelet Pinball (PB-59) började säljas i affärerna den femte december 1983. Spelet är klassat som rare (på en skala av Very Common, Common, Rare, Very Rare och Extra Rare). Den dyker alltså upp ganska ofta på internetauktioner men hamnar då i genomsnitt någon hundralapp eller tre över ett vanligt Donkey Kong (det ska också sägas att just Donkey Kong kan dra iväg rejält i pris, konstigt nog, just tack vare sin populariet. Då handlar det oftast om noviser som börjar slåss om vinsten). Orsaken till att Pinball klassas som lite ovanligare är nog att vid den tiden, i slutet av 1983 och i början av 1984, började försäljningen svacka lite. Trots de intressanta spelversionerna panorama och tabletop som kom ungefär samtidigt så hade marknaden fått nog. Runt 1987, 1988 fick försäljningen en boost igen. Jag tror att försäljningen gick upp igen eftersom NES hade sålt enormt bra och Nintendo valde att testa figurerna/spelen på Game&Watch, det vill säga Super Mario Bros., Climber, Balloon Fight och Zelda. 

Delvis liknar Pinball den version som finns till NES. Det är samma hackande känsla. På G&W-spelet så finns det förstås begränsat med plats för kulan. Den studsar också väldigt konstigt. Den lilla tid jag har testspelat så har jag haft rejält svårt att använda vänstra flippern på undre displayen. Kulan studsar alltid fel och oftast rakt ner. Pinball är ett konstigt val men jag tror att tillräckligt många andra företag hade släppt ett flipperspel till sina handhållna spel så det kanske kändes som ett säkert val för Nintendo att apa efter. Man vet att endast 250,000 exemplar producerades, vilket är ett lågt antal. När det gick som bäst producerades 1,250,000 exemplar av varje titel (dvs Parachute, Mario Bros., Oil Panic och några fler). Multiscreenspelet Donkey Kong borde ha sålt bäst av alla men jag har ingen siffra på det spelet. 

Pinball är inget spelet jag hoppar högt för, varken i spelkvalité eller raritetsmässigt. Det är konstigt att jag inte fått tag på det förrän nu. 

G&W: Fire, silver series (53/59)


Det lilla Fire i silverserien var bland de allra första i Nintendos Game&Watch-produktion. Fire (RC-04) släpptes 31 juli 1980. Fire är det fjärde spelet som gjordes men det är det första som Bergsala valde att importera till Sverige. Så den lilla versionen ni ser på bilden fanns alltså att köpa i Sverige men försäljningen gick inte bra och man valde att lägga importen på is. När Nintendo sedan släppte widescreenspelet Parachute i juni 1981 var succén ett faktum och Bergsala fick ensamrätt för import på alla Nintendos spel. I ett nummer av speltidningen LEVEL  för några år sedan intervjuades Bergsalas grundare och VD Owe Bergsten. Det var en facinerande intervju (och kan också användas som ett exempel på att inte alltid lita på användaruppslagsverket Wikipedia. Informationen på svenska Wikipedia om "Bergsala" är till viss del felaktig om än intressant).

I och med att widescreenformatet gick så bra valde man sedan att återanvända några av spelen från silver- och goldserien. Fire var ett av dessa spel. Man kan verkligen se skillnaden på display när de två spelen ligger bredvid varandra.  Skillnaden i spelkänsla är också stor. Spelet går ut på att rädda personer som hoppar från högsta våningen av ett brinnande hus. På grund av höjden studsar hopparna tre gånger innan de ramlar rakt ner i ambulansen. I silverversionen är hopparna mycket mindre och opersonligare. De ser mer ut som fyrbenta myror vilket gör det svårt att se om de är på väg upp eller på väg ner. Varje gång en hoppare landar i ambulansen på silverversionen så blinkar ambulansens lampa till. Den funktionen är borttagen på widescreenspelet. Alla widescreenspel lugnar ner sig en stund när man passerar jämt hundratal; det gör inte silverspelet, takten bara ökar och ökar. På game B i widescreenversionen så kommer det hoppare även från våningen under och gör det rejält svårt. På game B i silverversionen så hoppar de endast från högsta våningen.

Game&Watch är död, länge leve Game&Watch!

CDON Right on!

CDON tog sig i kragen och satte in pengarna för TWIN PEAKS-boxen på mitt konto. Känns skönt. Nu lämnar jag CDON därhän. Tyvärr brukar de vara först med köpvärda priser men jag får stålsätta mig och invänta Discshops, Ginzas eller CDWOWs låga priser. Kanske ska man testa AxelMusic?

Bokrecensioner 18/2

Vad tycker jag om...

       

Copyright på musik

"Jag föreslår att artister inte längre ska vara de fattiga kusinerna inom musikbranschen".
Charlie McCreevy, EU-kommissionär för den inre marknaden, föreslår att artisters copyright för inspelningar ska utökas till att gälla i 95 år i stället för dagens 50 år.

Då har jag ett par tankar:
1) Om en musiker släpper ett album vid 25 års ålder så blir skillnaden att artisten får royalties ända upp till 120 års ålder istället för 75 års ålder. Gör det verkligen någon skillnad? Hur många lever till de är 120 år?
2) Om McCreevy vill att musikerna inte längre ska vara "de fattiga kusinerna" så resulterar en förlängning av copyright inte i rikare musiker. Det enda som händer är att musikerna kommer att vara "fattiga kusiner" i 45 år längre än innan.
3) Varifrån fick han 95 år ifrån? Vore det inte vettigare att dra till med ett jämnt tal, låt oss säga 100 år? Vad hände egentligen när han satt i brainstormingsrummet med kollegerna? Var hamnade de fem ojämna åren?

barnstinna familjer på film

På tvåtusentalet (eller som man skulle säga vid milleniumskiftet: på tjugohundratalet) har jag fått återhämta mig efter två horribla famljefilmer av 20th Century Fox, dvs de hemska "Fullt hus" och uppföljaren med den finurliga titeln "Fullt hus - igen". Steve Martin har aldrig varit sämre.

Det är dock postern till filmen som intresserar mig mest;

Den kan jämföras med:
   

Det finns många fler exempel. Summa summarum är att det är ett lättförtjänt sätt att få ett skratt. "Yours, mine & Ours" så jag precis nyligen. Den gav mig nästan skrämselhicka när Disneyloggan dök upp i början av filmen. Och visst hade den typiska Disneyinlägg så som plojscener i ultrarapid, djur som går berserk, föräldrar som pratar i sexmetaforer, en kort en lång en svart en vit en pojke en flicka en nörd en idrottsjockey en musiker osv osv osv. Orsaken jag klarade av denna film bättre än "Fullt hus" är nog just tack vare Disneyloggan i början. Jag var förberedd på det typiska för Disney och kunde fokusera på det som var bra. Det bästa var faktiskt slutet, och inte för att man slapp se mer. Hemska sekvenser var också de när barnen insåg att de gillade varandra och kunde hjälpa varandra. Allt blev så uppenbart och allt gick plötsligt så lätt att åstadkomma. Borde egentligen vara en typisk tvåa men jag svajar just nu. Quaid är även bättre än Martin nu för tiden.

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

Första riktiga trailern, well, egentligen någonting mellan en riktig trailer och en teaser (men man vill inte veta för mycket innan det är dags att äntra Centrumbiografen, för nya Indie kommer med all trolighet att visas där) gör mig inte besviken. Jag vågar inte säga att den övertygar men är mycket nöjd med att trailern saknar all synlig involvering av Jojje Lucas. Som i tidigare filmer så står Jojje för produktionen och Spielberg för regin. Jag är lite rädd för manuset. Historien står Jeff Nathanson för. Han har tidigare filmer som "Rush Hour 3", "Rush Hour 2" och "Speed 2" i sitt bagage. Som tur är så är det som sagt bara handlingen som Nathanson håller i. Själva manuset kan man istället koppla till David Koepp. Han har inga toppfilmer i garderoben men hygglig action som till exempel Zathura, "Spider-Man", "Panic Room", "Carlito's Way" och "Jurassic Park". Tyvärr har han också skrivit "War of the Worlds", hemska hemska "Snake Eyes" och "Mission: Impossible". Man får inte se det i trailern men Karen Allen återkommer och hon måste man bara älska som Marion i första filmen. Shia LaBeouf spelar Indys son. LaBeouf tillhör de bättre unga skådespelarna i Hollywood just nu men borde hellre vara med i ett drama som "The Greatest Game Ever Played" eller en thriller som "Disturbia". Cate Blanchett spelar hemlig agent. Hon är alltid bra men ofta med i usla filmer. Den bästa prestationen anser jag vara som Catharine Hepburn i "The Aviator" (trots den fantastiska "Elizabeth"). Hon nailar Hepburn rejält. Egentligen det enda bra i den filmen. Brittiska Jim Broadbent är en skådespelare ungefär som Luis Guzmán; man vet att man sett honom hur många gånger som helst men kan inte säga i vilka filmer. Riktigt bra är han i varje fall. Vann faktiskt Oscar för bästa manliga biroll 2002.

Gud vad jag snackar goya (konstigt). Trailern är 2 minuter varav 45 sekunder är en hyllning till de tre första filmerna. Som nämnt ovan angående Jojje så var jag mest rädd för hemska CGI-effekter. Jag andas ut då effekterna ser bra ut. Många har gnällt över att man stoppar in Indys son i handlingen. Det gör inte mig något. Vad som däremot kan tänkas bli tjatigt är att Indy, redan i trailern, gnäller på att han är gammal och att det här äventyret kommer bli mycket svårare på grund av sin ålder. Det känns inte bra. Jag vill inte ha en Danny Glover-typ a la Lethal  Weapon som tjatar om sin ålder. Om Indy känner att han är för gammal för att leta skatter borde han stannat hemma och spelat BingoLotto.
 

Indy 4 har Sverigepremiär 22 maj.

Jumper Bumper?

Jag vet inte ens vad det betyder men nödrim har fungerat många gånger förut (e.g. Latin Kings, Magnus Uggla...hela han är ett nödrim).

Vad jag vill komma till är att filmen
Jumper, som är en av de tre filmer jag sett fram emot som biofilmer denna senvinter/vår (tillsammans med The Nines och nya Indie), har fått hemska recensioner. Sådant bör inte påverka individen men mandrom är berörd, none the less. Problemet ska vara det samma som vad som knäckte Cloverfield, dvs för mycket kärlekssnutteputtelutt. Varför alltid involvera ett kärleksämne i filmerna? Finns det ingen actionhjälte som anser det vore bra att koppla bort nervtrådarna till kukhuvudet ett ögonblick och tänka med hjärnan istället? Red ut ditt problem med den hemliga organisationen som mördar teleporterare istället för att åka på jorden runt-semester med flickvännen.

Att filmen sen kopplas samman med Facebook i en pr-satsning är nästan ännu värre. Leve Filmtipset!

Bokrecensioner på alla hjärtans dag

Vad tyckte jag om...

        

Nya trailare 13/2

The Forbidden Kingdom
Forbidden Kingdom
Jag har tidigare visat de trevliga filmaffischerna på bloggen. Det bästa med trailern är den trailertypiska rösten. Det är en cool röst och ska absolut inte skämtas undan av idiotkomiker som Pablo Francisco. Filmen i sig verkar tyvärr sämre. Jackie Chan kan inte agera. Alla har vetat detta de senaste tjugo åren men till skillnad från Paris Hilton så kan han i varje fall slåss.

CJ7
CJ7
Äntligen har en hel trailer kommit till Stephen Chows nya film CJ7. Hoppas att den håller samma höga nivå som hans förra Kung Fu Hustle. Verkar vara bra specialeffekter i varje fall.

Smart People
Smart People
Thomas Haden Church har verkligen grott på en de senaste åren. Filmen verkar pendla mellan trevlig/intellektuell och rent ut sagt löjlig. Jag hoppas på det första.

Definitely, Maybe

I väntan på nästa OS och Reynolds "The Nines" så kan man gotta sig i en ny romcomtrailer. Hittills har filmen fått riktigt bra recensioner och jag hoppas mycket på "Definitely, Maybe". Men jag hoppas mer på "The Nines".

Paris bombar!

YEAH! DÄR SATT DEN!

Paris Hiltons senaste film "
The Hottie and the Nottie" hade i genomsnitt under fyra besökare per visning de tre första dagarna den visades i USA.  Äntligen väljer biobesökarna bort undermåliga filmer. Varför skedde inte detta med "Meet the Spartans"?
The Hottie and the Nottie
Filmer som "The Hottie and the Nottie" och "Meet the Spartans" får mig att tänka på ett skivrecensionscitat från filmen "This is Spinal Tap":

"On what day did God create Spinal Tap, and couldn't he have rested on that day too?"

Nu är jag bara rädd för folk som Tanden som går och ser filmer just på grund av att de ska vara dåliga.

TILLÄGG 22:20

Jag sökte MRQE efter recensioner. Detta hittade jag:

Los Angeles Times:
It's not like Paris Hilton to rise above her material, but "The Hottie and the Nottie" sinks so low that all she has to do is stand upright.

Reelviews:
"...a cinematic excursion so horrific that it's an insult to bad movies to call it a bad movie." "Some insight to the answer can be found by perusing the credits, which list Ms. Hilton as an Executive Producer. Since Executive Producers are often responsible for providing the money, this explains a lot."

Rolling Stone:
"That generous half star rating I tacked onto to this comedy abomination is all for Paris Hilton. Come on, it takes guts (or gross dim-wittedness) to appear on screen again after House of Wax."

Filmjerk.com:
 "At this point, Paris is never going to be a respectable actress, and her appearance in the film signals an astonishing lack of imagination and basic design of competence from the production. So, one can imagine the disgust of watching of movie where she's the best thing in it."

Popmatters.com:
"The Hottie & the Nottie doesn't exactly ask you to like it, being almost pathologically upfront with its incompetence and banality."

Boston Herald:
"With Hilton's reported devotion to philanthropy, how many starving people could have been fed with the $9 million used to make this clunker?"

The New York Sun:
"Thinly written by Heidi Ferrer (whose slight résumé includes two episodes of "Dawson's Creek") and stuffed with flat humor, the film begins as a cinematic ego boost for Ms. Hilton, but by the end even Nate is bored with her. "The Hottie and the Nottie" is yet another feather in the cap of a woman whose career thrives on making millions of dollars on products that no one seems to want."

New York Post:
" Hilton's face, like her name, is a hotel, but one in which every room is sparkling and vacant. It's as if she's looking past the other actors to see if anyone more interesting has arrived on the set. Possibly cue cards were involved, although that would presume she can read.

Her only convincing gesture is flicking her hair to unstick it from her visible-from-space lip gloss, a move she pulls off expertly. Otherwise she makes Bo Derek looks like Meryl Streep."

Newsday:
"THE HOTTIE & THE NOTTIE (PG-13). Ugly duckling fable about gorgeous girl and her grotesque BFF (best friend forever). Makeovers will ensue. Also, brain damage."


Nyårslöftet

Mitt nyårslöfte 2008 är att "undvika att äta pasta hemma", ett hyggligt seriöst löfte anser jag. Det finns ett par sätt att kringgå pastaförbudet: Jag kan äta pasta på restaurang eller hemma hos någon annan; löftet är inget bestämt eftersom ordet undvika endast kräver en eftertanke.

Fram till idag har jag inte ätit pasta en enda gång hemma. Idag var jag trött på alla bönor så det blev färskpasta (Mezzaluna: pastakuddar med tomat och mozzarella).


Imorgon blir det bönor till lunch.

Picket Fences (91-96)

Inte nog med att publiken svek i USA (trots många tv-priser), TV4 förstörde sändningarna genom att sända programmet på olika tider varje vecka.

"Småstadsliv" (som serien hette i Sverige) kan inte räknas som en sit-com utan som den typ av komisk dramaserie som blev känd i och med serier som Ally McBeal och liknande. Picket Fences är David E. Kelleys första hit och borde ha forsatt att produceras istället för den hemska Ally McBeal. Jag har nyligen sett om första säsongen och tycker att den fortfarande håller trots att några avsnitt var hemskt dåliga. Fyvush Finkel som den eggade advokaten Douglas Wambaugh tillhör favoritfigurerna. Det var i den här tv-serien som Lauren Holly och Holly Marie Combs fick sitt genombrott. Ingen av dessa skådespelare har någon vidare karriär nu för tiden, Holly dök upp i Dumb & Dumber och störtdök sedan med sin första långfilm Turbulence. Combs han inte göra mycket innan hon fick ytterligare ett uppsving med Charmed, som alla vet är en usel tv-serie men hade hemsk många tittare ändå. Till höjdpunkterna tillhör Tom "Alien" Skerritt, bara det en orsak att se serien.

I första säsongen hinner inte så mycket komma igång. Vad jag minns mest av serien är att först så hände det alltid grejer med distriktsåklagarna, men det är inte förrän i andra säsongen som Don Cheadle tar den rollen serien ut. Längre fram i serien så dör borgmästarna som flugor. En kul grej de gör i Picket Fences är att koppla samman serien med Chicago Hope och Arkiv X. Bra avsnitt må jag säga.

En av de irriterade ämnena är personernas fördomar. I stort sett är det så att serien är uppbyggd runt omkring "bigotry". Rome, Wisconsin, är en småstad som inte tål något annorlunda. Detta eskalerar rejält i de sista säsongerna när man är tvungen att ta emot afroamerikanska studenter som är bussade från Chicago.

CDON uppdatering del 5

Nu har jag fått svar på mitt senaste brev:
...........................

Hej!


Tack för ditt mail.

Vi beklagar att den levererade produkten var defekt.

Vi skickar ett returkuvert med anvisningar om hur du returnerar produkten. Observera att du måste ange ORSAKEN TILL RETUREN när du returnerar, så att produkten inte läggs in på lagret igen.


Bifoga alla fakturor!


Har du för avsikt att maila oss i fortsättning så är ett gott tips till dig att uttrycka dig mer civiliserat.


Med vänlig hälsning

Klas

Kundtjänst CDON.COM


Kontakta oss gärna igen om du har fler frågor eller synpunkter, men lämna då kvar tidigare mailväxling då det underlättar vår hantering av ärendet. Tack.
..........................

För det första anser jag att man är tvungen att använda svordomar till folket på CDON, annars verkar de inte vakna upp ur deras ingrodda rutiner. För det andra så ser man exempel på ingrodda rutiner även i detta mail. De skriver "Vi beklagar att den levererade produkten var defekt." CDON har beklagat sig varje gång men mer än så verkar de inte göra. De skriver också att om jag ska maila dem i framtiden så ska jag vara mer civiliserad. Självklart mailade jag på en gång och frågade om man kunde ringa istället.

Jag har blivit fakturerad på alla tre boxar. 1500 kr inväntar sig CDON att jag ska betala för tre defekta boxar, varav den tredje till och med var trasig i plasten. Jag ska förstås skicka med fakturorna så som de nämnt i mailet men självklart så kopierar jag alla fakturor först. Frågan är om jag ska skicka tillbaka originalen eller kopiorna. Jag skulle gärna vilja ha kvar originalen som bevis. Ett konstigt förfarande anser jag. Inget annat internetföretag har skickat ut extra fakturor när försändelser har blivit fel.

Jag loggade även in på CDON för att se min orderstatus. Där står det att CDON har levererat tre exemplar av "Romanzas Da Zarzuelas" till mig i år,
2008-01-30, 2008-02-03, 2008-02-07. Hur ska man kunna bestyrka sina köp om deras orderstatusinformation är felaktig? "Romanzas Da Zarzuelas" ska tydligen vara en CD med Placido Domingo. Varför skulle jag vilja ha tre exemplar av en Domingoplatta som kom 1988?

Som sista punkt i detta inlägg vill jag namedroppa Helena och Henrik som personal på CDON som tog emot mina tidigare mail. Henrik tog emot det första mailet så honom kan man inte säga något ont om. Det var Helena som fick indikationen att fler boxar kunde ha samma problem men hon gjorde inget åt det.


CDON, svar på kommentarer."Hej idioter" kan verka lite hårt men det är så jag känner och i ärlighetens namn så är epitetet helt korrekt efter att de skickat felaktig vara tre gånger i rad trots att jag har påpekat felaktigheterna och varnat dem för att göra samma fel igen.

Första gången använde jag CDONs reklamationsformulär. Självklart hade de inget som passade för mitt problem. Jag fick välja "defekt vara".

Jag måste även medge att CDON har bra priser och de senare åren har utbudet på DVD blivit riktigt bra. Många är de filmer och tv-serier jag beställt från CDON. Att göra fel är mänskligt men att återupprepa felet, speciellt efter mina varningar, är hemskt. Det är som BB King sjunger: Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me.


Jag har inte fått svar på mitt idiotbrev än. Det verkar ta sin tid.


adlibris/cdon uppdatering del 4

Nu har jag äntligen fått Rankin-boken med tillhörande cd. Tredje gången gillt. Tack för det adlibris.

Samtidigt som jag hämtade boken så hämtade jag även den tredje Twin Peaks-boxen från cdon. CDON-folket har verkligen inget sinne för inventering. Även detta exemplar var felaktigt. Nu har jag tre felaktiga exemplar hemma. Jag tänker inte skicka tillbaka något av dessa förrän CDON kan ta sig i kragen och vara ett bra företag.

CDON tar bara emot mail, inga telefonsamtal. Mina brev blir bara mer och mer hemska. Det senaste ser ut så här:
..............

Hej idioter.


Det verkar som om ni inte tror på mig eftersom ni måste flika in att ni inte har fått liknande klagomål. Nu har ni skickat Twin Peaks-boxen för TREDJE GÅNGEN och det är fortfarande samma jäkla fel. Jag bad er ju för tusan att kolla manuellt att vykorten var med den sista gången. Jag bad er att öppna plasten på boxen och sedan skicka den öppnade (MEN KORREKTA) boxen. Gjorde ni det? Skickade ni en korrekt vara? NEJ FÖR HELVETE! Om ni inte kan ta hand om en så stor kundkrets som ni har så borde ni inte vara verksamma längre.


Nu vill jag att ni återigen fixar så att jag kan skicka tillbaka den tredje felaktiga boxen. Jag har verkligen tröttnat på er inkompetens och räknar med att få min femhundring tillbaka (och jag godtar inte ett utbetalningskort så att det kostar 35 spänn i avgift på kassaservice. Sätt in pengarna på mitt konto istället. Kan ni fixa en så enkel sak?


Helst skulle jag ta kontakt med er chef men ni har en så jäkla dålig kundservice så man kan inte ens ringa.
...................


snodd lista från Linda

Även jag snor listor. Det är bättre än att man snor papper, de är så kladdiga. Den här gången är listan från lolilos värld.

Hur bor du: prylfullt.
Brukar du komma i tid: ja, det handlar om att lägga sig i tid.
Vad hade du i din mun senast: en halväcklig oliv (försöker lära mig att äta sånt)
Har du bra kondition: bättre än vissa, sämre än förr.
Hur lång är du: Tillräckligt lång för att nå ner till marken.
Hur känner du dig just nu: inspirerad.
Hur upplever du dig själv som person: som en som försöker inta vardagens poesi runt omkring mig.
Vanligaste färg på dina kläder: brunt
Kan du laga mat: ja, är sämre på att diska. (nyårsdisken äntligen klar, nu ska jag ta mig an midsommardisken.
Vad jobbar du med/pluggar du: bibliotekarie
Vad har du på dig just nu: byxor och tröja, kallingar, glasögon och ok.
Har du någon fobi: rädd för smilies på internet.
Hade du en bra kväll igår: avslutade kvällen med att läsa en bok om stumfilm. ganska bra alltså.
Vilket är ditt senaste inköp: en burkcola.
Din favoritdryck på morgonen: te
Projekt just nu: Att testa Henrik Langes idé "80 romaner för dig som har bråttom", fast på eleverna i skolan.
Vilken tid gick du upp idag: 6
Var fick du dina senaste pengar ifrån: modren
Har du sovit i din egen säng inatt: jo
Vad hade du sönder senast: ett kuvert (för att få se vad som var i)
Senaste alkoholintag: ett glas whiskey i lördags.
Har du haft mörkt hår: det beror på (som Micke brukar säga).
Vem snackade du med senast: mig själv (annars modren)
Stjärntecken: Leo
Varm favoritdricka: te
Favoritdricka när du är riktigt törstig: vatten.
Alkoholhaltig favoritdricka: portvin ("Graham's Six Grapes" eller Sandeman) eller whiskey (Cluny, Grants)
När gjorde du senast något riktigt dumt: glömde bort att använda tandtråd någon gång förra veckan.
Saknar du någon just nu: ja, du som läser det här.
Gillar du dokumentärer: Självklart! Senaste "The King of Kong" var fenomenal.
Vilka språk kan du prata: Svenska, engelska och un petit francais.
När fikade du senast: i helgen käkade jag en torr muffin.
Vad ska man göra för att få dig irriterad: köpa en opraktisk sak till mig (med undantag för Bergstengrejer).
Snyggast just nu: Jag håller mig till klassikerna. Idag känns det bra med Katharine Hepburn.
Snygging denna vecka som inte är din pojk/flickvän: oj en chans till...Justine Kirk ser bra ut. 
Om jag kunde skulle jag: laga mitt flipper.
Het person jag vill känna bättre: Obama verkar skarp.
Katter är: meningslösa djur.
Snällast denna vecka: Herregud, det är ju bara måndag! Har inte träffat någon snäll än.
Person som gör mig engagerad: Fredriksson med hans infernaliskt många frågor.
Någon jag stör mig på: Fredriksson med hans infernaliskt många frågor.
Bekant jag vill pussa på: Fredriksson med hans infernaliskt många frågor.
Är du dödligt kär: Inte nu längre. Motgiftet är "rotfrukten-som-inte-bör-nämnas", och den åt jag igår.
Diggar mest: Darwin! Denna man som sammanhanget fann.
Om jag var döende skulle jag: snabbt kasta porrsamlingen i soporna.
Hälsning till nån babe: a ga ga goo goo!
Intressen: allt trivialt.
Vad gör du just nu: Gjorde precis en Lange-version av "The Toyminator".
Senaste person du kramade: vet ej
Senaste person du ringde: min chef
Senaste person som ringde dig: modren
Hur många speglar finns i det rum du är i: inte en enda, och det är jag glad för.
När var du i en affär senast: köpte burkcolan i en affär idag. Det är dock möjligt att jag handlade den i en butik (vet inte riktigt skillnaden.)
Vad har du för framtidsplaner: bli gammal, dö.
Vad drack du senast: vatten (för att skölja ner aspirinen)
Har du stadigt sällskap: efter en hel dag med högstadieelever är det skönt att komma hem till en tom lägenhet.
Vill du ha barn: visst.
Längtar du till din nästa födelsedag: inte nästa, men födelsedagen efter den.
Har rakat dina ben någon gång: njetski.
Är du sugen på något nu: mer vatten för att få bort olivsmaken i munnen.
Hur många koppar kaffe dricker du en vanlig dag: dricker inte kaffe
Hur vill du ha ditt kaffe: uthällt.
Använder du hudkräm: Helosan hela dan.
Byter du kanal under reklampauser, går du därifrån eller sitter du kvar vid TV:n: Har inga kanaler på min tv.
Har du någon gång gjort något olagligt som resulterade i att brandkåren fick rycka ut: njetski.
Attraheras du av män med skägg: Nej, inte kvinnor med skägg heller.
Micro-pop eller poppa själv: micropopcorn är en styggelse. Länge leve kastrullpopcorn!
Fredrik Lindström, Henrik Schyffert eller Kristian Luuk: Pest eller kolera?
Vad ska man göra i en dusch: sjunga
Hångel: vadå?
Hur märker man av din charm: fråga någon annan om det.
Brukar du baka: muffins ibland. Helst vill jag baka kaka med Jessica Rabbit.
Röstade du i det senaste valet: jamenvisst (även om resultatet blev det totalt motsatta)
Är du nöjd med ditt liv som det är nu: Ja, nu kan jag dö.
Är du mytoman: jag tar ofta en te-påse extra på restauranger. Det påminner mig om Woodys monolog i Annie Hall.
När åt du senast: det måste väl vara den ständigt återkommande oliven?
Vilken låt lyssnade du på senast: Bellmans epsitel nr 71 (till Ulla i fenstret på Fiskartorpet, Middagstiden, en sommardag), tolkad av Cornelis Vreeswijk.
Har någon annan sovit i din säng inatt: Eftersom jag själv sov så märkte jag inget i så fall, men någon hade ätit av min gröt när jag vaknade.
Vad tycker du är fint: oförstörd skare (skare va, så skare va skare!)
Vad tycker du är äckligt: oliver
Vem fick du senast sms från: nåt jäkla företag på nätet som jag råkat lämna ut numret till. Satan också!
Har du pengar på mobilen: jo, men säkerligen inte mycket.

Bokrecensioner februari

Vad tycker jag om de här barn- och ungdomsböckerna?

     

The Forbidden Kingdom

De nya affischerna för Jet Lis "The Forbidden Kingdom" är så snygga att jag måste lägga ut dem på bloggen:
Forbidden-Kingdom-Poster-1.jpg  Forbidden-Kingdom-Poster-2.jpg
Forbidden-Kingdom-Poster-3.jpg  Forbidden-Kingdom-Poster-4.jpg

Sen är jag mer osäker på filmen i sig.


filmstatistik jan 2008

Antal långfilmer sedda: 27 (inkl 1 omsedda)

Filmer under 60 min: 2 (sammanlagt 52 min)

Medelbetyg nysedda: 2,79


Nysedd film uppdelat på årtionden:
00: IIIIIIIIIIIIIIII

90: III

80: II

70: I

60: III

50: I

40: I

30: I

20:

10:


Nationer: (nysedda)

USA: 20

Sovjetunionen: 1

Samproduktioner: 6


Tre bästa nysedda:


5 Planet Terror (2007)


5 The King of Kong (2007)


4 Casualties of War (1989)


Tre sämsta nysedda:


1 Viy (1967)


1 Be Big (1931)


2 Closer (2004)


Betygsfördelning LÅNGFILMER, nysedda:

5: II

4: III

3: IIIIIIIIIII

2: IIIIIIIII

1: I


Kommentar: Jag gick ut starkt denna månad men överhettades. Det hela slutade med att jag inte såg en enda film de sista sex dagarna. Detta resulterade också i att mitt mål att se minst en film per årtionde (1920-tal till 2000-tal) grusades. Jag har börjat på The Phantom of the Opera (1925) men har ungefär en timme kvar.


Adlibris Uppdatering nr 3 (mot cdon-skogen)

Micke, du hade rätt. Man ska inte ropa hej innan man är över ån.

Fick den nya Twin Peaks-boxen idag. Självklart innehåller inte den heller vykort. Börjar bli rejält trött på allt detta, och det fick cdon veta i mitt nya mail som jag skickade till dem. Idioter hela bunten.

Adlibris uppdatering del 2

Nu ser det ljusare ut:

"Vi beklagar att der har varit så mycket strul.

Lagret skickar en helt ny bok med CD.  Vi är säkra på att CDen är med denna gången eftersom vi har säkrat os detta manuellt!

Boken du redan har kan du behålla eller slänga."

Det betyder att jag kommer att ha ett extra exemplar av "The Da da de da da Code" om någon är intresserad.