Fantasilösa Disney?


Måste bara visa detta. Det är så att man får rysningar.

Dags att supa!Denna poster såg jag förra helgen.  Kul och elakt.


Att skapa ett monster


Undrar hur den ungen blir där han växer upp?

Bergsten Karaff!


Var i Mellösa och gjorde byn. Lite prylmarknad och fika hos ett trevligt par i deras bokstad. På prylmarknaden snubblade jag över den här glaskaraffen av Lars Bergsten. Ovanligt med glas, men kul.

MSN är konstigt!

Min kompis tog bort MSN Messenger på min dator för att den genererade för många virus. Trots att jag tappat kontakten med några vänner tror jag ändå att det var ett bra val.


På senaste tiden har siten msn.se varit jättekonstig. När jag loggat ut från hotmail så hamnar jag på deras site. Sedan kan jag inte gå vidare. Det händer ingenting! Jag måste alltid stänga Internetprogrammet. Nyligen hade jag loggat ut från hotmail och skulle connecta digitalkameran med datorn. Inget hände förutom att digitalkameran stängdes av. Efter att ha stängt ner Internet med msn.se så gjorde jag ett nytt försök och lyckades utan några problem. Vad är det med MSN egentligen?


Är det någon annat som har problem med MSN?


Phoenix grill och pizzeria i Eskilstuna


Skulle hänga med en kompis och käka i lördags. Eftersom jag inte var så hungrig ville jag bara ha något litet, kanske en hamburgare. Inget mer.


Vi valde grillen Phoenix där det finns alternativ för alla magar. "En 90-grams hamburgare och en cola. Burkcola!" sade jag till snubben bakom kassan. Det är så att jag aldrig äter strips till hamburgare. När maten kom så hade snubben med sig en hamburgertallrik, dvs en tallrik full med strips. "Det där är ju strips", sa jag. "Jag beställde inte strips, ska jag betala för det?" frågade jag killen. "Ja!" sa han.


Efter några sekunders fundering så ställde jag mig upp och gick fram och lämnade tillbaka stripsen. "Jag sa en 90-grams hamburgare, inte hamburgertallrik. Jag tänker lämna tillbaka stripsen och få tillbaka mina pengar."


"Ja, men när du säger 90-grams hamburgare då betyder det att du ska köpa menyn", säger killen snorkigt till mig.


Jag vänder mig till en gubbe som står bredvid mig och frågar "Är det verkligen så?" Han skrattar och säger att det hänt honom också.


Jag vänder mig mot listan med utbud som sitter ovanför disken. Där står det "90 grams hamburgare, 35 kr". Lite längre ned står det "Lilla Menyn: 90 grams hamburgare, strips, dricka, 59 kr". Där har jag mitt bevis!


Jag vänder mig till snubben i kassan: "Men om 90 grams hamburgare betyder menyn, vad betyder då 'Lilla menyn'? Det måste väl vara någon skillnad på en vanlig hamburgare och 'Lilla Menyn'?"


"Ta dina pengar då", säger killen surt och sträcker strängt fram en tjuga.


Vilken spänning det blev i lokalen. Till råga på allt så beställde min kompis en pizza och bad att inte få tzatzikin som skulle vara på, enligt menyn. Vad tror ni han fick på pizzan?


?När man är uttråkad så hittar man mycket konstigt på youtube!

RörpostSedan jag dagligen använde rörpost i militärtjänsten har jag varit intressad av detta system. Det är fascinerande hur utvecklat teknologin var i stora städer som t ex New York och Paris. Här har jag hittat en fem-minuters genomgång om pneumatic tubes (rörpost).

Bookride


Det här är en intressant sida för oss bibliofiler som letar i gamla boklådor och på loppisar...om den hade inriktat sig på svensk litteratur (bloggen är brittisk). Ändock, och trots sin spartanska layout, mättar den boksökarnerverna lite (eller möjligtvis eggar dessa).

Kolla själva på www.bookride.com