Konstig reklam

Webbsidan Seaplanes and Citrus har samlar lite gammal reklam. Mina favoriter är:


... dem är egentligen fejk men roliga.

Hälgen

Tog en promenad idag...

...och så körde jag lite.

Kände mig lite ensam...

...så jag gick hem till en kompis och sa hej.

Sen cyklade jag hem...

...men jag tog mig vatten över huvudet.

Piddes mugg


Piddes mugg: en relik från 1300-talet. I varje fall är den några hundra år sedan den diskades.

ny bergsten


Hittade den här Bergstenfiguren i lördags. Har suktat efter en sån ett tag men de jag hittat har alltid varit för dyra. Nu hittade jag en för 280 kr och lyckades pruta ner den till 200 kr. Det du!

Det är nog den största jag har hittills.

Rosa bandet

Det kanske är dags att ta ur det där bandet ur förpackningen som jag köpte förra året. Jag hade tänkt använda det igen och igen och igen. År efter år efter år.

Typ:
" Har du köpt ett rosa band?"
"Ja, jag har precis köpt ett. Det ligger fortfarande i sin förpackning."

Men sen såg jag den här reklamen på YouTube:

Söndagen

Hjälpte Pidde att flytta lite saker.Passade på att göra en video från Piddes lägenhet. Han har haft en hygglig vy över Eskilstuna.

21


Drack en konstig läsk som heter 21. Den smakar som en blandning mellan cola och o'boy! Snuskigt värre.

Ytterligare skäl att bojkotta KanyeKolla på idioten! Hur kan man bete sig sådär? Gå upp på scen, sno mikrofonen och säga att en annan borde ha fått priset. Kanye West gör värdelös musik. Han är också oförskämd och respektlös.

Nä, inte ett öre mer till Kanye och Jan Mårtensson (Jan har sina egna problem).

Blåbär är gott!Det bästa med snabba promenader i skogen är blåbären!

Gamla foton

Polaren och fejsboksentusiasten Mr T surfade som vanligt på sin favoritsida och genom en gemensam klasskompis kom han in på Jukka Aros profilsida. Det visar sig att Jukka har lagt ut gamla hockeyfoton från 80-talet. Nu var ju Jukka en av de bra spelarna i Linden medan jag, med min blygsamma längd, höll mig på andra sidan vågen.

Men jag är ändå med på de foton som han hade laddat upp. Jag räknar med att fotot även är från året runt 1987, eftersom artikeln i Eskilstuna-Kuriren är från 5 januari 1987.
King Crimson i Guitar Hero 5

Jag vet att den här nyheten är några dagar gammal, men fatta va coolt! Man har äntligen uppmärksammat den gamla progressiva rocken och vad den kan ge i och med svåra gitarrslingor.

Jag såg den här videon på YouTube och tänkte egentligen bara på att det hade varit mycket roligare att se en Robert Fripp-karaktär sittandes orörlig på en pall och som rättar till sina glasögon lite då och då än en Kissliknande clown med smink och superstora horn på axlarna.
Fnarg!

Lassgård i HairsprayRolf Lassgård ska spela rollen som morsan i musikalen Hairspray. Det enda jag kunde tänka på när jag såg bilden var Mona Sahlin.

Filmstatistik augusti 2009

Antal långfilmer sedda: 28 (inkl 4 omsedda)

Filmer under 40 min: 15 (sammanlagt 99 min, inkl 2 omsedda)


Nysedd film uppdelat på årtionden:
00: IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

90: IIII

80: II

70: I

60:

50:

40: I

30:

20: I

10: II

 

Nationer: (nysedda)

USA: 23

Sverige: 5

Japan: 3

Mexiko: 1

Samproduktioner: 5

 

Tre bästa nysedda långfilmer:


4 Inglourious Basterds (2009) - Tarantino gör mig inte besviken. En fin biokväll med undantag att en i publiken reste sig upp och gick och hans kompis ropade "Ska du bajsa?". Basterds är ingen typisk Tarantino men en mycket bra film som har en fantastisk och relativt okänd såpaskådis i huvudrollen (SS-officern Christoph Waltz). Laurent, på bilden, är också riktigt bra.


4 Watchmen (2009) - Överaskning! Troligen den bästa superhjältefilmen med undantag för den senaste Batmanfilmerna. Jag har aldrig varit särskilt förtjust i seriealbumet men filmen höll stenhårt.


4 Coraline (2009) - Trodde inte i förväg på filmatiseringen av Coraline. Redan i trailern ansåg jag att filmen är "ljusare" än bokens mörka hemskheter. Men man kan lita på Selick. Coraline är en härlig historia. Den har tagit några friheter för att anpassa historien till film. Har inget att klaga på angående detta. En  must-se movie.

 eller


4 Gran Torino (2008) - Rätt ordinär handling men vadå? Det är ju Clintan! Han är guld!

(Så det blev fyra i topp den här månaden. Kunde inte välja mellan Coraline och Clintan.) 


Tre sämsta nysedda långfilmer
:


1 I’m Not There (2007) - årtiondets prettofilm! En "måste missa"-film.


1 My Dinner with Andre (1981) - Jag ville verkligen att det här skulle vara en bra film. Men med ett new age-snack i en timme tappade jag intresset. Jag har velat sett den här filmen i tio år. Tyvärr fick jag tag i den till slut.


1 Agents Secrets (2004) - Cassel och Belluci är bra skådisar (och Belluci är så jädra sexig). Men det räcker inte när intrigen är tunn som luft och spänningen är noll.


Betygsfördelning LÅNGFILMER, nysedda:

5:

4: IIIII

3: IIIIIIIIII

2: IIIII

1: IIII

 


Supercitat av mig!


Självklart så googlar man sig själv ibland. Jag sökte på mitt internetnamn "fridenpaden" (som jag brukar använda).

Så hittar jag ett citat av mig på bokförlaget Raben & Sjögrens webbsida. Coolt tycker jag, men de borde väl ha kunnat hitta något positivt från någon som är mer känd än jag?

http://www.norstedtsforlagsgrupp.se/templates/raben/Book.aspx?id=52263