tips på läsglädje

Sixten & Blixten på dagis

Sixten & Blixten är två helgalna killar fulla av knasiga upptåg och stor humor.

I Sixten & Blixten på dagis går det snett redan från början. Killarna är på väg till badhuset Böljan. De har vunnit en må bra-dag på lotteri och ser fram emot en härlig, avkopplande dag. Men de tar fel på adressen och kommer istället till dagiset Blöjan. Allt blir uppochner, men dagen på Blöjan blir mycket roligare än de någonsin kunnat föreställa sig.

Sixten & Blixten bjuder läsaren på många fniss och de myllrande, färgsprakande bilderna är svåra att se sig mätt på, man måste läsa boken igen och igen och igen ...
Sixten & Blixten går till jobbet Sixtens & Blixtens underliga uppfinningar Sixtens & Blixtens skruvade sovbok

Bajskorv
På morgonen när mamma väcker honom, säger den lille kaninen bara en sak: bajskorv! När pappa har lagat middag till honom, säger kaninen bara en sak: bajskorv! Och på kvällen när storasyster ska bada honom, säger kaninen bara en sak: bajskorv! Men vad ska den lille kaninen säga när han stöter på en hungrig varg? En skruvad bilderbok som barnen aldrig tröttnar på. Vissa ord måste bara sägas om och om igen ...

och sen lite att läsa själv när man precis börjar...
Hundralappen 
Tryck på boken för att provläsa.

"Solgatan 1" är en serie mycket lättlästa böcker. Mysiga och charmiga berättelser med värme för de absoluta nybörjarläsarna - med bara få och korta textrader och enkla ord i versaler. Böckerna ingår i "Extra lätt att läsa".

"Hundralappen" är den andra helt fristående boken i serien om Axel och Omar som bor i samma hus på Solgatan 1. I dag ligger det en hundralapp utanför porten. Vems kan det vara? Ingen syns till. Spännande och lätt läsning med färgstarka illustrationer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback