Inväntar: 9

2009 kommer att ge oss många urusla filmer som vi anser oss sett tidigare, ett exempel är den troligtvis hemska klichéaktiga "The Ugly Truth" med Katherine Heigl som enligt trailern ser lika "ja vi har sett den förut"-aktig som hennes förra film "27 dresses". Men det finns även film att se fram emot.

För fyra år sedan kom det en lovande kortfilm vid namn "9". Den följer en liten tygfigur som försöker överleva i en hemsk framtid där mänskligheten har dött. Filmen ger oss inte hela historien. Tydligen har han ett uppdrag men vi får aldrig reda på det innan filmen tagit slut. Ändå är det en intressant film. Se den nedan. Den är tio minuter.


Den nionde september har en långfilmsversion USA-premiär. Enligt trailern utspelar den sig innan kortfilmen och kommer att ge svar åt många frågor. För tillfället är "9" den film jag hoppas mest på under 2009. Förhoppningsvis hinner man se den innan året är slut. Några få invändningar: Man betonar producenten Tim Burton i trailern, troligen är det bara ett reklamknep (han har inget att göra med originalfilmen), vilket är bra eftersom Burtons filmer bara blir sämre och sämre. Långfilmen har en annan regissör. Acker är petad. Istället är det Timur Bekmambetov som är regissör. Det behöver inte vara dåligt eftersom hans förra film är "Wanted", den actionfilmen som överraskade mest under 2008.

Här är trailern till långfilmen "9".
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback