Dream On

Äntligen tillbaka med en intressant tv-serie i min fortgående sitcomlista.

I påskas drog päronen och mandrom till Västerås, gjorde stan och käkade gott. Där hittade jag även en dvd-utgåva med de två första säsongerna av sitcom-serien "Dream On" och så var nostalgin igång. Jag är nu inne på säsong fyra och anser att trots att serien inte har ett lika snabbt tempo som många andra sitcoms så växer den med varje titt.

Serien gick strax efter midnatt under några år på TV3. Jag var arbetslös och ville gärna avsluta dagen med någon halvdan sitcom för att lugna ner nerverna. I början hatade jag Brian Benbens karaktär Martin som under barnåren hade sett för mycket tv så att han alltid får scener från film och tv i sitt huvud som ska reflektera hans känslor. Men serien var en av de första HBO-succéerna och hade många nakna kvinnor så jag fortsatte titta. Efter att tag började jag till och med gilla de gamla film- och tvklippen.Serien spelades in mellan åren 1990 och 1996. 120 helylle avsnitt med karaktärer som gror på en. Martin Tupper själv är rätt härlig, jag diggade för övrigt inte Benbens andra TV-show "The Brian Benben Show" särskilt mycket. Eddie Charles är Martins bästa polare. Skådespelaren byttes ut efter elva avsnitt men jag kommer inte ens ihåg hur han såg ut eftersom den nya (längst till vänster på bilden) passar otroligt mycket bättre som det självgode tv-stjärnan Eddie Charles. Michael McKean blev ny boss över Martin i och med andra säsongen och han är underbar. Martin arbetar som förläggare på ett bokförlag i Harlequin-stil. McKean bryr sig inte särskilt mycket om handlingen och ser helst att en bok bara har sexscenerna kvar efter redigering.

Denny Dillon (nedre höger) spelar Martins arbetslata och ständigt arga sekreterare. Hon är väl mest känd att ha spelat Roseanne Barr i filmen
Roseanne: An Unauthorized Biography . Hon är nog det största argumentet för att stänga av och slänga dvd:n i soporna. Men Wendie Malick räddar dagen. Som Judith, Martins exfru, förlåter man allt. Denna karismatiska skådespelerska får mig på platt fall. Vi har väl alla sett henne i 149 avsnitt av "Just Shoot Me" (eller "Stryp mig långsamt" som TV-serien först blev översatt till).

Första avsnittet i fjärde säsongen visar på hur populär tv-serien verkligen var i USA. John Landis regisserade. I avsnittet ser vi även Jason Alexander, James Woods, Iman och Elisabeth Shue. Woods är en rejäl höjdpunkt i det avsnittet (som alltid alltså).

En bortglömd pärla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback