Futurama Flashback


Futurama var en relativt kortlivad tv-serie. Jag skriver relativt eftersom bakom Futurama står samma skapare som till The Simpsons. Vi får följa Philip Fry som av misstag blir nedfryst nyårsafton 1999 och blir upptinad tusen år senare. Han får jobb som paketleverantör hos en släkting, blir vän med roboten Bender, blir kär i cyklopen Leela and so on and so forth.

Fem säsonger gjordes mellan 1999-2003, varav den femte säsongen ska vara en samling av avsnitt från tidigare säsonger som man valde att inte visa. Jag har under vår och sommar sett alla fyra säsonger igen och anser att Futurama är bättre än Simpsons, mycket tack vare favoriten Bender.

Nyligen har två filmer (direct to DVD) släppts. "Bender's Big Score!" handlar om utomjordiska nudister som tar över jorden med hjälp av spam. Jag anser att den är okej, mest tack vare en halvtimme full av tidsparadoxer. Idiotiska sånger drar ner betyget. Så sent som 24 juni i år kom nästa Futurama-film med handling som fortsätter där "Bender's Big Score!" slutar. I "The Beast with a Billion Backs" har en reva till ett parallellt universum dykt upp rakt över New New York. I det andra universum existerar endast en levande varelse. Denna enorma varelse tar snabbt kontroll över allt liv i vårt universum. 
      
Men som Simpsons är Futurama en serie som gärna upprepar sig. Det verkar som om alla gamla kändisar har fått huvudet lagt i en speciell behållare så att själva huvudet kan fortsätta leva. Självklart utnyttjar Futurama detta till max. Varenda liten kändis från vår tid dyker upp som huvud i ett avsnitt eller annat. Under seriens gång dyker det upp många referenser till tiden 1980-2000 men forskare har alltid "tolkat" användningsområden fel. Det är MYCKET konstigt eftersom de har ett helt museum fullt med kändisars huvuden från vår tid som borde kunna berätta vad sakerna är till för.

Kommentarer
Postat av: lejla

Vi sträckser på dem just precis nu. Futurama rules!

2008-07-12 @ 07:23:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback