Blue Ray Vs HD DVD

Jag hatar formatkrig. Varför inte undersöka vilket format som är bäst och sedan snabbt bestämma sig för det bättre alternativet än att älta formatkriget i flera år? Vid varje ny introduktion av teknologi har det varit ett formatkrig. VHS slog Beta tack vare en stark reklamkampanj (Beta anses bättre av de flesta så här i efterhand, speciellt för att spela in ljud på). VHD klarade inte av fighten mot Laserdiscformatet. Laserdisc var aldrig särskilt stort i Europa men i slutet av 90-talet hade var tionde japan fortfarande en laserdiscspelare hemma.

Under ett par år har två typer av HD-discar slagits om herraväldet inom DVD-världen: Blue Ray och HD DVD. För någon vecka sedan gick Warner Bros. ut och sa att de uteslutet ska ge ut sina filmer i Blue Ray-format i framtiden. Meddelandet var så stort att Sony sköt upp sin lansering av den nya uppdaterade HD DVDn.
Blu-Ray-Hd-Dead
Den här veckan verkar dödsstöten kommit. Apple annonserade att de ska installera Blue Ray-spelare i sina datorer. Idag skriver Hollywood Reporter att även New Line och HBO har dumpat HD DVD-formatet helt. Variety skriver att Universal och Paramount är på väg att avsluta sina kontrakt med HD DVD.

Jag bryr mig inte om att köpa en HD-spelare, tycker att den jag har är bra nog. Men för de som vill ha extrem upplösning kan vara glada. De få spelare på marknaden som tar båda formaten är pissdyra. Så köp Blue Ray i framtiden och om ni ser en tokrea på HD DVD-spelare...gå INTE på erbjudandet. Inom ett år kommer det vara omöjligt att köpa filmer till den spelaren!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback