Polisen plockade cyklister

Hela fredagskvällen och natten så stod det två polisbilar i Forsparken. De plockade cyklister utan lysen som om det vore godisbitar hos karamellkungen. Tur att man är laglydig.

Kommentarer
Postat av: Linda

Åh då hade jag tur. Jag har ett sånt där jobbigt cykellyse som man tar bort. Alltså glömmer jag alltid att sätta dit igen. Speciellt när jag ger mig iväg när det är ljust för då tänker jag inte på att det är mörkt när jag ska hem. Vilken tur att jag inte hade vägarna förbi där i fredags. Dessutom är det batteridrivet ....morr. Inte bra alls.

Postat av: Micke

Känns som att de lägger resurer på fel ställen som vanligt. Cyklister utan lyse är jättefarliga medborgare. Tycker att dessa polisbilar bör cirkulera där det händer saker (exempelvis fristadstorget). Man hör ju ofta om att polisen har dåligt med resurser?

2008-02-24 @ 11:59:18
URL: http://zok.blogg.se/
Postat av: frid

Micke, se det som ett förebyggande arbete. Om man kör bil i mörkret och en cyklist bara dyker upp från ingenstans får personen nästan skylla sig själv om den blir påkörd. Cykellyse handlar om säkerhet i trafiken och är viktigt.

Skaffa cykel med generatorlyse! Det är absolut bäst!

2008-02-24 @ 14:55:03
Postat av: Micke

Tänkte nämna detta i det tidigare inlägget, att det kan vara farligt att cykla utan lyse i mörker. Men sket i det, det fattar väl de flesta ändå=) Men att lägga så mycket resurser på detta, när man inte har några resurser?

2008-02-24 @ 15:27:27
URL: http://zok.blogg.se/
Postat av: frid

Jag håller med om att de troligen har bättre saker
att lägga tiden på men detta är första gången jag faktiskt sett att polisen systematiskt plockat cyklister som inte varit "på lyset".

2008-02-25 @ 13:14:28
Postat av: Lejla

Satsa på rejält med reflexer, tycker jag! Är precis som Linda, glömmer alltid bort att sätta dit lyset när jag ska iväg... och när jag väl kommer på det nån gång, då är batterierna slut.

2008-02-26 @ 12:33:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback