Filmstatistik september 2009

Antal långfilmer sedda: 14 (inkl 3 omsedda)
Filmer under 40 min: 24 (sammanlagt 261 min, inkl  omsedda)
Medelbetyg nysedda:


Nysedd film uppdelat på årtionden:
00: IIIIII
90:
80: I
70:
60: I
50:
40: IIIIIII
30: IIIIIIIII
20: IIIIIIIIII
10:


Nationer
: (nysedda)

USA: 31
UK: 1
Frankrike: 1
Samproduktioner: 1

Tre bästa nysedda långfilmer
:

4 The Patsy (1928) - Trodde den skulle vara bra men ändå en stor överraskning. Rolig utan slapstick och mycket ömsint. Ovanligt med en stumfilm högst upp på listan men den här var så bra faktiskt. Sen såg jag inte särskilt bra filmer i övrigt. Se bara vilken som är på andra plats.

3 Män som hatar kvinnor (2009) - Helt okej för att vara svensk kriminalfilm. Han på bilden var ju ett riktigt äckel.

3 Observe and Report (2009) - Jag vet, visst är det en kopia på Paul Blart. Den här gjordes däremot först. Så det är väl Paul Blart som är kopian. VÄLDIGT klichéfylld första halvan sen blir Seth Rogen galen och filmen blir bättre.

Tre sämsta nysedda långfilmer
:

2 Tyson (2008) - Skulle enligt recensioner vara ett bra personporträtt men det var mest Tyson själv som satt och läspade och berättade hur orättvist och hemskt liv han haft. Klippningen av filmen var totalt superduperhemsk.

2 Fantômas (1964) - en semiintressant komedi med Louis de Funes. Vissa delar är småroliga men största delen är skräp. Jag har köpt en DVD-box med tre Fantômas-filmer så jag har mycket bra att se fram emot!)

2 The New Adventures of Pippi Longstocking (1988) - Var bara tvungen att köpa den här filmen. Inte särskilt bra. Filmen följer Lindgrens böcker hyggligt men Pippi känns för gammal och knasiga saker som att de flyger i en helikoptercykel och att Lilla Gubben heter Alfonse känns helt fel.


Betygsfördelning LÅNGFILMER, nysedda:

5:
4: I
3: IIII
2: IIIII
1:

Kommentar: Som ni ser i statistiken har jag fokuserat månaden på filmer från 20-talet fram till 40-talet. Det handlar mest om stumfilmskortisar med Charley Chase (köpt tre samlingar) men även en del screwballkomedier från 30- och 40-talet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback