KRAUTROCK PÅ P3!

Idag, måndag 22:03, så har P3 ett specialprogram om krautrock. Av någon anledning är det P3 Pop (och inte P3 Rock) som håller i det hela. Två timmar om krauten som är så bra. På P3 Pops hemsida så visar de konvolut från album av Can, Neu!, Cluster, Kraftwerk och Faust; det vill säga mest elektronisk kraut. Can och Faust är undantagen. Can är nog med för att de är en av de få stora som nått ryktbarhet utanför Tyskland. Faust är nog med för att de (dvs två av typ tio originalmedlemmar) spelade i Stockholm för inte så länge sedan.

Jag hoppas att man under dessa två timmar får höra lite intervjuer med medlemmar ur Amon Düül 2, Guru Guru eller Grobschnitt men det är väl att hoppas för mycket.

P3 kommer säkert att fokusera minst halva tiden på den samtida "influerade" krautrocken, ha med svenska band som kallar sig för krautrock och därmed förstöra allt vad Krauten står för. Det är typiskt P3. Se där, jag här redan låtit mina fördomar mot P3 förstöra programmet.

Om ni råkar höra något bra så besök sedan
Progarchives för att höra mer. Där finns hela låtar, även om de närmare 20 minuter.

Om ni missade programmet så har SR ett 30-dagarsarkiv på alla deras program. Gå bara in på programmet och leta upp rätt datum.

Krautrock till alla!

Den gröna Brain-labeln garanterade bra kraut.

Cans bästa platta (1969)

Xhol Caravan kan slåss om att vara den första krautgruppen tillsammans med Can och Amon Düül 2.

 
Mina husgudar Amon Düül 2

Kommentarer
Postat av: lejla

Tittade just på ditt konto i Book-IT. Du står som låntagarkategori Kontrollkort. Är nog därför du fick så lång lånetid. Nedgraderar (?) dig genast till Vanlig låntagare :p

2008-06-30 @ 14:03:44
Postat av: lejla

Ja, ska du hålla på och påpeka missföhållanden så blir det så där. räcker långnäsa åt

2008-06-30 @ 14:22:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback