Picket Fences (91-96)

Inte nog med att publiken svek i USA (trots många tv-priser), TV4 förstörde sändningarna genom att sända programmet på olika tider varje vecka.

"Småstadsliv" (som serien hette i Sverige) kan inte räknas som en sit-com utan som den typ av komisk dramaserie som blev känd i och med serier som Ally McBeal och liknande. Picket Fences är David E. Kelleys första hit och borde ha forsatt att produceras istället för den hemska Ally McBeal. Jag har nyligen sett om första säsongen och tycker att den fortfarande håller trots att några avsnitt var hemskt dåliga. Fyvush Finkel som den eggade advokaten Douglas Wambaugh tillhör favoritfigurerna. Det var i den här tv-serien som Lauren Holly och Holly Marie Combs fick sitt genombrott. Ingen av dessa skådespelare har någon vidare karriär nu för tiden, Holly dök upp i Dumb & Dumber och störtdök sedan med sin första långfilm Turbulence. Combs han inte göra mycket innan hon fick ytterligare ett uppsving med Charmed, som alla vet är en usel tv-serie men hade hemsk många tittare ändå. Till höjdpunkterna tillhör Tom "Alien" Skerritt, bara det en orsak att se serien.

I första säsongen hinner inte så mycket komma igång. Vad jag minns mest av serien är att först så hände det alltid grejer med distriktsåklagarna, men det är inte förrän i andra säsongen som Don Cheadle tar den rollen serien ut. Längre fram i serien så dör borgmästarna som flugor. En kul grej de gör i Picket Fences är att koppla samman serien med Chicago Hope och Arkiv X. Bra avsnitt må jag säga.

En av de irriterade ämnena är personernas fördomar. I stort sett är det så att serien är uppbyggd runt omkring "bigotry". Rome, Wisconsin, är en småstad som inte tål något annorlunda. Detta eskalerar rejält i de sista säsongerna när man är tvungen att ta emot afroamerikanska studenter som är bussade från Chicago.

Kommentarer
Postat av: Lejla

Ally var underbar!

2008-02-10 @ 16:37:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback