Viktigiteter vecka 41

Efter att ha avslutat söndagen med mastodontfilmen "Patton" ska jag sammanfatta veckans viktigaste nyheter:

Högoddsaren Lessing. Tidigare i veckan gav jag Ladbrokes topp 5-odds på möjliga nobelpristagare i litteratur. Doris Lessing har varit en möjlig kandidat under en längre tid (Lessing är den äldste pristagaren hittills) men hade ändå det höga oddset på 51 gånger pengarna.

Maud Olofsson fejkchattade. Vad ska man säga? Ytterligare en orsak till att misstro den borgliga regeringen. Aftonbladets läsare skulle få chatta med Maud (här kör vi med förnamn för hon är inte värd mer) i måndags. Efteråt visade det sig vara statsrådets pressekreterare Lisa Wärn som hade chattat med läsarna... och låtsades vara Maud. Maudan skyllde på att "en snabbt uppkommen situation" gjort att hon inte kunde deltaga i chatten. Frågan är vad som är värst? Att hon inte delgav sin frånvaro för chattarna eller att den "snabbt uppkomna situationen" visade sig vara en annan "viktigare" intervju. Fy skäms!

Hillary Clinton fortsätter ge vallöften. Först och främst vill Clinton få igenom en ny sjukförsäkring. Efter Moores uppmärksammade dokumentär sätter väl alla presidentkandidater upp detta som en av de viktigaste reformerna, Clinton anser sig sig även bättre insatt i situationen i och med hennes tid som first lady. Hon vill utjämna löneskillnaderna (kvinnor tjänar 77 % av vad männen får) och lovar att höja minimilönen som för närvarande ligger på 5,85 dollar i timmen. Vad är minimilönen i Schweden? Någon som vet?

SL har planer att stoppa tågen till Nynäshamn. "Låt dom ta bussen istället, det går snabbare och är mer miljövänligt!"

Kommentarer
Postat av: linda

Ja den där borgarkärringen är bland det mest hysteriska man kan hitta i en illasittande dräkt. Fan ta dem som röstar på henne och de andra aporna vid nästa val...morr!

Hoppas Hillary blir ny president. Jag tror hon kan göra mycket gott efter republikanernas galna styre.
När det gäller minimilönen så tror jag att jag ligger rätt nära, det skulle förklara att mina lönespecifikationer har spår av blodtårar haha.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback